Hur du ändrar ett oljetråg på en 1994 Chevy S-10

Den 1994 Chevy S-10 är en kompakt pickup och den andra generationen serien S-10s införts av Chevrolet. Början i 1994, var den 2,8-liters V6-motor ersätts med en biffigare version: en förbättrad 4.3L Vortec V6. Den 1994 S-10, liksom andra lastbilar, använder motorolja att smörja motorn, vilket gör att komponenter för att glida förbi varandra med en minimal förlust av kraft på grund av friktion. Använd motorolja samlas i oljetråget, som vilar under motorn vid buk av fordonet. Att slå en stor sten eller kruka hål kan skada oljetråget, vilket orsakar en läcka. Lyckligtvis byta oljetråget är en enkel uppgift men det kräver lite muskler. Räkna med att spendera en eftermiddag under din S-10 byta olja pan. Saker du behöver
plast bin
Bil jack
Jack står (2) katalog skiftnyckeln
Hylsnyckelsats
Replacement oljetråget
Packning Handskar tätningsmedel

Stor platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Kör S-10 motor under ca 10 minuter att värma motoroljan så att det kommer att rinna snabbare ur oljetråget men inte blir så varm att den bränner din hand.
2

Placera en domkraft bakom ett av framhjulen på chassit och lyft sedan S-10. Skjut en pallbock under S-10, hitta en plats på chassit ungefär en fot bort från den yttre kanten av fordonet. Sänk vikten av fordonet på domkraften stå och upprepa processen på andra sidan av lastbilen.
3

Skjut under S-10 motor och se till oljetråget, vilket är stora, fyrkantiga och grått. En bult kontakten sticker ut från sidan av oljetråget.
4

Placera en plastback nedanför bulten proppen och använda en skiftnyckel för att lossa pluggen. Avsluta lossa den för hand. Den smutsiga oljan kommer att hälla in i plasten bin.
5

Ta bort plasten bin och börja lossa de sex skruvarna som håller oljetråget till motorfästet när oljan har tömts helt. Använd en 9 mm hylsnyckel moturs, ta bort varje bult. Dessa skruvar är placerade i ytterkanten av oljetråget och orienterade vertikalt. Huvudet av en platt skruvmejsel mellan oljetråget och motorfästet
6

Wedge. Hit ändan av skruvmejseln med en hammare, kör huvudet längre mellan pannan och motorfästet. Fortsätt denna process, nyfikna oljetråget bort från motorfästet, tills oljetråget lossnar.
7

Jämför den gamla oljetråget till den nya, kontrollera för eventuella skillnader i längd, bredd, höjd, position och antal nitar där bultarna passar.
8

Placera en heldragen linje av packning tätningsmedel på ytan av oljetråget som kommer att göra kontakt med motorfästet.

9

Tryck oljetråget ordentligt mot motorfästet i samma riktning som det gamla oljetråget. Skruva fast de sex bultarna på plats tills de är tätt mot oljetråget.
10

titt under huven för motorolja cap, som är rund, svart och märkt "Motor Oil." tvinnas detta lock och häll i fem liter ny olja. Sätt på locket och stäng av motorn på ett par minuter. Stäng av den, vänta en minut och sedan kontrollera att mätstickan läser nära Full märkning som visar att S-10 har rätt mängd ny motorolja.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132559.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.