Hur man byter olja i en 2007 Toyota Camry

Nya frågor gaspedalen åt sidan, har Toyotas historiskt varit mycket tillförlitliga bilar. Men även tillförlitliga bilar behöver regelbundet underhåll. Hålla din olja ordentligt förändrats är avgörande för att förlänga livslängden på din bil. Saker du behöver
hjulramp
Jack och pallbockar
Handskar
Oljetråg
Disptick
Arbetsstrålkastare
Oljefilternyckel
Rengöring rag
Oil filter packningar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Förbered din bil och Byt oljefilter
1

Höj din bil. Det kommer att bli mycket lättare att arbeta under din bil om det inte är platt på marken. Du kan helt enkelt köra din bil upp en kort hjulramp och spänna alla fyra däck så att bilen inte rullar bakåt. Eller du kan jack bilen upp och säkra den med pallbockar.
2

Öppna motorhuven och lossa oljelocket. Detta kommer att frigöra vakuumet i systemet och låt oljan rinna med lätthet. Den svarta oljan cap är i skurken gjorts av grå, täckt motorblocket. Addera 3

Ta bort oljefiltret. Du hittar den runda bostäder oljefiltret under bilen. Använd oljefilternyckel att lossa höljet och gratis filtret.
4

Fånga dränerar olja. När du tar bort oljefilterhuset, kommer lite olja börjar omedelbart att strömma ut ur bilen. Placera en kastrull på burken eller fatet att fånga oljan under filtret.
5

Avlägsna packningarna och filtret och rengör filterhuset. Ta försiktigt bort de två packningarna som finns på oljefiltret. Ju större packningen är under gängning på filtret. Den mindre packningen är på den inre cylindern i botten av filtret. Avlägsna det smutsiga oljefiltret från filterhuset. Använd en ren trasa för att torka av filtret och ta bort oljan.
6

Tillämpa nya packningar. Det kan vara nödvändigt att slick över nya packningar innan du sätter dem på plats.
7

Placera ett nytt oljefilter i filterhuset.
8

Sätt filtret bostäder med sin nya filtret tillbaka på sin plats under bilen. På botten av filterhuset, hittar du instruktioner för hur tätt huset måste säkras. Skruva filterhuset på plats igen så tätt som möjligt och använda en momentnyckel för att säkerställa att filterhuset är säkrad per dess specifikationer.
Byt olja
9

Skruva av oljelocket. Oljetråget är rätt bredvid filtret. Använd en skiftnyckel för att skruva loss bulten på oljetråget. Olja kommer omedelbart rinna ut, så har en kastrull eller hink redo att fånga den. När oljan slutar dränering, byt bulten, och se till att dra åt den.
10

Fyll oljetanken. Placera en tratt i oljetanken och fyll den med 6 liter 5W30 olja. Sätt tillbaka locket på oljetanken när du är klar fyller.
11

Sänk din bil. Om du har använt en domkraft för att höja din bil, ta bort jack läktaren, sedan sänka din bil till marken. Om du har använt ett hjul ramp, ta bort däcket stagning och sakta tillbaka din bil nerför rampen.
12

Låt bilen gå på tomgång och kontrollera tätheten. Vänd bilen och låt den gå i några minuter. Detta trycker oljan genom systemet och gör att du kan leta efter läckor. Titta under huven och under bilen för att se om oljan sipprar eller rinner ut.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132558.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.