Hur man byter olja i en 2006 Ford Freestar

Ändra en Ford Freestar olja tar mindre än en timme och sparar kostnader för en kommersiell oljebyte. Med biltillverkare rekommenderar ett oljebyte var 3000 miles för att hålla din motor i trim, de besparingar snabbt lägga upp för alla som gör en måttlig mängd körning. Besparingar växa ännu snabbare för tunga förare. Jobbet kräver verktyg som ägs av de flesta gör-det-självare, och om du dokumentera dina oljebyten, kan du visa potentiella köpare, om du skulle sälja, att ni tog väl hand om fordonet. Saker du behöver
ramper eller jack och jack står
pan Oil behållare (förslutningsbar) katalog 13 mm hylsnyckel
Oljeplugg packning
Oljefilternyckel
Oljefilter
Handduk
Visa fler instruktioner
1

Drive på ramperna. Stäng av motorn. Om du använder pallbockar, jack upp fordonets front, placera pallbockar under lyftpunkterna på varje sida, och lägre fordonet på läktaren.
2

Höja huven och ta bort oljepåfyllningslocket.
3

Skjut oljebehållaren pan under Freestar s oljetråget. Avlägsna avtappningspluggen genom att vrida det moturs med uttaget. Tappa den smutsiga oljan i stekpannan.
4

Torka området runt dräneringshål. Byt oljeavtappningspluggen med den nya packningen. Dra ur kontakten med uttaget. Dra inte ut kontakten.
5

Skjut drain pan under oljefiltret. Ta bort filtret och packningen med oljefilternyckel. Filtret kommer att vara full av olja. Försiktigt invertera den i tråget. Gnid ett tunt lager olja på gummipackningen på det nya filtret och installera och dra åt filtret med handen. När packningen möter motorn, vrid 3/4 varv. För hård åtdragning kan orsaka gummipackningen att dela.
6

Kontrollera instruktionsboken för den lönegrad och mängden olja som krävs för Windstar. Häll i ny olja i motorn och sätt på locket olja fyllning, kontrollera oljenivån med mätstickan. Räkna med en läsning över fullständig förrän en kvart in i filtret. Sänk bilen till marken.
7

Starta motorn och låt den gå på tomgång i en minut. Stäng av motorn, och kontrollera oljenivån. Dokumentera oljebyte och körsträcka i underhåll journal. Ta den gamla oljan till en Biltema, reparationsverkstad eller servicestation för bortskaffande.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132557.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.