Hur byta olja på en Acura Ti

slut på gas och du gå till en bensinstation, slut på olja och du gråter i väntan på en bärgningsbil. Olja, inte bensin, rankas som din Acura Ti viktigaste vätska. Olja smörjer din Acura rörliga delar och förhindrar motorn från överhettning och låsa upp. Tillverkarna rekommenderar byta olja varje 3000 miles, men de inte annonsera jobbet enkelhet. En gör-det-själv oljebyte kräver några grundläggande verktyg, tar mindre än en timme att slutföra och kostar en bråkdel av det pris som snabba glidmedel och återförsäljare auto. Saker du behöver
ramper eller jack och jack står
Oil container pan
14 mm hylsnyckel
Oljefilternyckel
Byte oljefilter
Shop rag
Visa fler instruktioner
1

Drive framhjul din Acura Ti på en uppsättning av ramper, eller använda en domkraft och placera bilen på pallbockar. Stäng av motorn.
2

Öppna huven, lokalisera påfyllningslocket och ta bort den. Addera 3

Skjut en olje behållare pan under Acura motor oljetråget. Avlägsna avtappningspluggen genom att vrida det moturs med uttaget eller tång. Ställ in kontakten åt sidan och låt den gamla oljan rinna ner i pannan.
4

Torka området runt dräneringshål med en trasa. Håll kontakten och nya packningen mot hålet. Vrid kontakten moturs tills du känner att det klickar på plats. Dra ur kontakten genom att vrida den medsols för hand. Vrid kontakten ett halvt varv med uttaget eller skiftnyckel. Dra inte ut kontakten.
5

Placera tråget under oljefiltret. Ta bort filtret och packningen med oljefilternyckel. Gnid ett tunt lager olja på den nya packningen och installera filtret för hand. Vrid den medurs för att dra åt
6

Häll ny olja i motorn och byt oljepåfyllningslocket,. Kontrollera oljenivån med mätstickan. Mätstickan registrerar över hela varumärket eftersom oljan inte har kommit in i filtret ännu. Starta motorn och backa ramperna eller sänk bilen.
7

Stäng av motorn och kontrollera oljenivån. Ta den gamla oljan till en auktoriserad deponi. De flesta bensinstationer, snabba glidmedel och verkstäder kommer att acceptera olja gratis.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132556.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.