Oil Treatment för hög körsträcka Motorer

Olja är en viktig del av motorerna. Motorer är gjorda av mycket noggrant sammansatta metalldelar som måste arbeta snabbt och precist för att köra motorn. Olja smörjer dessa delar och tillåter dem att räcka längre genom att tillhandahålla en buffert mellan de olika delarna av motorn som rör sig tillsammans. Utan dessa smörjmedel skulle metalldelar mala ihop och bära ner motorn. Över tiden, kan föroreningar bygga upp i bilen olja, tills den behöver bytas ut för att fortsätta att göra sitt jobb. Söker hög körsträcka Oljor

En hög körsträcka olja är helt enkelt en olja avsedd för användning i äldre motorer som redan har upplevt en betydande mängd av slitage. Efter att ha kört bilen så många miles, kan dessa motorer vara mer utsatta för problem än nyare motorer. När du letar efter olja, leta efter etiketter som säger "hög körsträcka" eller anger att de är för äldre motorer. Dessa inkluderar två tillsatser som inte finns så ofta i normal bil smörjmedel.
Avbränning Hämmare

avbränning hämmare är extra tillsatser för att göra det mycket svårt för oljor att förbränna om de når någon av förbränningskamrarna i motorn. Förbrända oljor efterlämnar rester som kan bygga upp i förbränningskammaren när de brinner och orsaka problem för motorn med tiden.
Seal Balsam

Seal balsam är tillsatser som utformats speciellt för att hjälpa täta små läckor i packningar. Dessa kemikalier är utformade för att tränga in i gummit i packningen tätar och få dem att expandera. I teorin, bidrar detta till att försegla utrymmen som skulle kunna utvecklas i äldre motorer på grund av slitage. Medan tätningen balsam inte kan lösa större läcka problem, kan de bromsa hastigheten med vilken oljan försvinner.
Tillsats Överväganden
p Det finns några tvivel om att dessa tillsatser är helt effektiva i att hjälpa äldre motorer behålla sin integritet eller förbättra sina funktioner. De tillsatser som redan är tillsatta till normala motoroljor har visat sig förlänga livet för motorer. Det är inte troligt att extra tillsatser skulle förbättra motorer till en betydande grad, eller att de skulle kunna användas i alla motoroljor. Mekanik debatten om höga miltal oljor är värt den extra kostnaden eller inte.
Oil Change Times

Hur ofta oljan bör bytas i en hög körsträcka motor beror på typen av motor och hur den används. Hög körsträcka olja används ofta i bilar med 75.000 miles eller mer på vägmätaren, men är inte nödvändigtvis behövs om motorn är igång bra. Om oljeläckage är uppenbara, eller bilens avgaser har vänt mörka eller sotiga, då kan det vara dags att byta till en starkare olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132551.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.