Hur man byter olja i en 2001 Honda Accord

Oljan inne i 2001 Honda Accord är vad som håller de rörliga delarna inuti motorn svalna och smörjas. Oljan pumpas ut ur oljetråget och genom oljefiltret. Väl att oljan lämnar oljefiltret går oljan in i motorn och pinnar till alla inre delar. Väl att oljan börjar att bryta ner, kommer oljan inte att kunna skydda de inre delarna som det ska. Honda rekommenderar byte av olja på 2001 Honda Accord var 3000 miles. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oil fånga pan
14 mm fast skruvnyckel
Rena trasor
oljefilter tång
Nytt oljefilter
tratt
Ny oil-5/20
Visa fler instruktioner
1

Park 2001 Honda Accord på en plan yta och stäng av motorn. Öppna huven och ta bort oljan locket. Oljan cap har 5/20 markerade på toppen. Den främre änden av 2001 Honda Accord
2

Jack och ställ pallbockar under ramen järnväg bakom varje framdäcket. Sänk Accord på ramen järnväg. Kontrollera att Accord är säker på pallbockar.
3

Skjut under förarsidan framför bilen och leta reda på avtappningspluggen på baksidan av oljetråget. Bottenpluggen är på bak i oljetråget. Oljetråget avtappningspluggen är en 14 mm bult huvudet.
4

Skjut oljan fånga pan under oljetråget avtappningspluggen. Vrid avtappningspluggen moturs med 14 mm box fast nyckel för att lossa. Avsluta skruva ur avtappningspluggen med fingrarna. När all olja har runnit ut i oljetråget och in fångsten pan, torka bort avtappningspluggen med en ren trasa och skruva avtappningspluggen tillbaka till oljetråget. Dra åt avtappningspluggen tillbaka ned tätt med 14 mm box fast nyckel.
5

Leta oljefiltret på baksidan av motorn. Oljefiltret på 2001 Honda Accord är på baksidan av motorn rakt upp från oljetråget. Oljefiltret är i ett horisontellt läge. Skjut oljan fånga pan över tillräckligt för att fånga den lilla mängd olja som kommer ut av det horisontella oljefiltret. Ta bort oljefiltret med oljefiltret tång. Vrid oljefiltret moturs för att lossa oljefiltret. Avsluta skruva loss oljefiltret med handen. Släng oljefiltret i dropplådan.
6

Torka av vänd i oljefilterhuset med en ren trasa. Gnid en liten mängd av den använda motoroljor på gummitätningen på oljefiltret. Detta gör det möjligt för oljefiltret att skruva på hårdare till oljefilterhuset. Skruva den nya oljefiltret på den horisontella trådar med handen. Dra åt oljefiltret tätt med handen. Vänd sedan oljefiltret ytterligare en fjärdedel runda med handen för att säkerställa tätheten hos oljefiltret. Skjut spärren pan ut från under Accord.
7

Skjut tratten i oljan påfyllningsröret. Lägg 4.5 liter 5/20 motorolja i motorn. Ta bort tratten från olje påfyllningsröret och skruva olje locket tillbaka på olje påfyllningsröret.
8

Dra runt motorn och låt motorn gå i ca 30 sekunder att fylla upp oljefiltret. Stäng av motorn och kontrollera oljan. Oljenivån skall hålla full på 4,5 liter. Kontrollera motoroljan på motorn oljestickan på förarsidan av motorn.
9

Skruva olje locket tillbaka på oljelocket filler. Stäng huven.
10

Palla upp 2001 Honda Accord och ta bort jack står ut från under rambalkar. Sänk Accord till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132550.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.