Olja Pan Removal för 1995 Stratus 2.4

Dodge introducerade Stratus 1995 som en medelstor sedan med fyra dörrar. Stratus modellerna hade tre varianter av motorns storlek: 2,0 liter, 2,4 liter eller 2,5 liter. Liksom många sedaner, sitter 2,4 liters motor Stratus förhållandevis lågt till vägen, med risk för en stor sten eller pot hole skada oljetråget. Prickar av olja under Stratus kan tyda på en läcka i oljetråget. Sex bultar måste avlägsnas och en kil köras mellan oljetråget och fästet. Den goda nyheten är att jobbet är enkel - när du får bilen lyfts, är oljetråget i vanlig syn. Med rätt verktyg, räkna med att spendera en eftermiddag att ta bort oljetråget från Stratus. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Bil jack
Två bilar står
plasthandskar Flighter Long platt skruvmejsel
Mallet
plast bin
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera temperaturmätaren på instrumentpanelen inne i Stratus. Notera när mätaren läser ljummet. Demontering av oljetråget (som kräver tömning av smutsig olja) när motorn är varm kan leda till den smutsiga oljan bränner fingrarna.
2

Höj sedan med hjälp av en domkraft och pallbockar. Placera domkraften bakom främre förarsidan däck på själva chassit. Skjut en pallbock under bilen när Stratus lyfts på förarsidan. Placera domkraften står i en fläck på chassit, och sänka bilen. Upprepa denna process för passagerarsidan.
3

Sätt på plasthandskar och glida under bilen framifrån hålla skiftnyckel och plast bin inom räckhåll.

4

Leta efter oljetråget, som är stor och metallisk grå. Det finns en bult plugg stickning av oljetråget. Placera plastback under denna bult.
5

Lossa bulten med skiftnyckel för att starta och sedan när det är löst nog, avsluta med handen. Vissa olja ska stänka på din hand som det först rinner ut i soptunnan. Ta bara bort den smutsiga handske och få en annan. Vänta med att fortsätta tills all olja har runnit ut i oljetråget.
6

Använd en 9mm hylsnyckel för att ta bort skruvarna som håller oljetråget till motorfästet. Dessa är belägna runt omkretsen av oljetråget. Placera dem åt sidan.
7

Sätt huvudet på platt skruvmejsel mellan läppen av oljetråget och montera och slå ändan av den med en hammare. Detta kommer att kila fast huvudet mellan pannan och montera, hjälper du bända bort det. Fortsätt runt omkretsen tills oljetråget lossnar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132549.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.