Instruktioner för oljebyte i en Jeep Liberty

Chrysler introducerade den kompakta SUV Jeep Liberty 2002. Utanför USA, är Jeep Liberty kallas Jeep Cherokee. Samtliga modeller för Jeep Liberty behöver regelbundna oljebyten för att få ut det mesta av bilen. Ren olja bildar en tunn film över de rörliga delarna hos motorn, vilket minimerar friktion och effektförlust. Byt olja ungefär var 3000 miles. Lyckligtvis, byta olja är en enkel uppgift på Jeep Liberty. Oljetråget är tillgänglig från under fordonet, och oljefiltret är synlig i närheten. Med rätt verktyg och byte filter och olja, kan du ändra din Jeep Liberty olja i ungefär en timme eller mindre. Saker du behöver
Skiftnyckel
plasthandskar
Tömning bin
ersätter olja
Byte filter
Oil-filter Tool Review Car jack Sida 2 pallbockar

Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Eftersom Jeep Liberty är en kompakt SUV, höja fordonet är ett bekvämt sätt att komma åt sin mage. Använd en domkraft för att höja den ena sidan av fordonet, och skjut jack ställning om en fot mot centrum av frihet på en plats på chassit. Sänk bilen och upprepa processen på andra sidan.
2

Vänta med att byta olja tills temperaturmätaren på instrumentpanelen visar att motorn är ljummen. Detta förhindrar att dränera olja från brinnande händerna, och ser till att oljan inte kommer att vara så coolt att det rinner för långsamt från oljetråget.
3

Skjut under Liberty framifrån och leta efter oljetråget. Oljetråget, en stor låda, är under motorn. Oljan-pan plug bulten sticker ut i oljetråget.
4

Placera en behållare under proppen och lossa det med din skiftnyckel, vrida den moturs. Sätt på plasthandskar och använda handen för att avsluta skruva pluggen, så att den smutsiga oljan rinna ut. Vänta all olja till slut rinner från pannan, och sedan skruva bulten kontakten igen.
5

Lokalisera den vita, cylindriska oljefilter på motorfästet nära oljetråget. Vira oljefiltret verktyget runt omkretsen av oljefiltret och börja lossa den genom att vrida olje-filtret verktyget moturs. Avsluta lossa oljefiltret med handen.
6

Kontrollera att det nya oljefiltret matchar det gamla oljefiltret i höjd och omkrets. Gnid en liten mängd ny olja runt tätningen på det nya oljefiltret för att säkerställa ett bättre samband med motorfästet. Vrid det nya filtret på motorfästet med handen och avsluta skärpa den med oljefilter verktyget.
7

Öppna huven på Liberty och skruva loss motorn-oljelocket. Häll i ny, ren olja och sätt på locket, skruva till hands täthet. Kontrollera att fordonet har rätt mängd olja genom att ta bort oljestickan och notera huruvida oljan når under märket FULL på slutet av stickan. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132548.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.