Hur du ändrar en Mini oljefilter

Mini motor har ett utbytbart filter patron olja som är monterad på baksidan av motorn som ska ändras när du utför en rutinmässig olja förändring.Rummen Mini Cooper är en liten bil tillverkad av BMW ( bayerska Motor Works) och finns i coupe eller cabriolet stilar kropp. BMW introducerade Mini 2002 och det är fortfarande i produktion med minimala förändringar från 2010. Mini använder en tvärgående monterad motor och transmission att göra mer plats i kupén, som har plats för fyra vuxna. Saker du behöver
dräneringskärlet
36 mm socket
Ratchet skiftnyckel
Spårskruvmejsel
filterbyte olja och "O" ringstätning
Motorolja
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

öppna huven. Lokalisera höljet oljefiltret, som är monterad på baksidan av motorblocket nära passagerarsidan brandvägg. Placera en åderlåtning smärta under passagerarsidan av motorn för att fånga oljespill när du tar bort oljefiltret.
2

Fäst en 36 mm hylsa till en spärrnyckel. Placera sockeln över bearbetade muttern på oljefilterhuset cap. Vrid nyckeln i moturs riktning och ta bort oljefilterhuset cap.
3

Dra oljefilterpatronen från oljefilterhuset mössa och kassera den.
4

Bänd gummit "O" ring från spåret i oljefiltret locket med en skruvmejsel och kassera den. Var noga med att inte trycka ut locket med skruvmejseln, vilket kan orsaka ett oljeläckage. Placera en ny "O" ring (som kommer med det nya oljefiltret) på oljefiltret locket genom att sträcka den över basen av locket och arbeta in den i spåret med fingrarna. Smörj "O" ring genom att applicera ett tunt lager ren motorolja på det med fingret.
5

Infoga ett nytt oljefilterpatronen, med gummitätning uppåt, in i oljefiltret locket tills den sitter ordentligt.
6

Tryck oljefiltret kåpenheten tillbaka på monteringsytan på baksidan av motorblocket tills den hoppar på plats. Nu trär oljefilter locket i en medurs tills det är handkraft. Placera 36 mm hylsa på en momentnyckel. Skjut stickkontakten på bearbetade muttern i änden av oljefilterhuset lock och dra åt den till 23 fot-lbs., Eller drygt åt för hand.
7

Kontrollera oljenivån med oljestickan. Avlägsna oljepåfyllningslocket ovanpå motorn och tillsätt motorolja (se viskositetskraven stämplat på toppen av oljepåfyllningslocket) för att få upp nivån till märket FULL på mätstickan. Byt ut oljestickan och stäng huven. Avlägsna tråget från under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132546.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.