Så för att ändra manuell Transmission Fluid på en 1996 Miata

Den manuella transmissionsolja på 1996 Mazda Miata skyddar de rörliga delarna inuti bilens växellåda. Växlarna och tätningar inuti manuell växellåda rutan måste smörjas för att korrekt utföra. När den manuella transmissionsolja sönder, kan det inte skydda de rörliga delarna som det ska, och kommer att behöva ändras innan större skador på transmissionen kan uppstå. Saker du behöver
Jack
Jack står
Fluid fånga pan
1/2-tums spärrnyckel
24mm Hand socket
hålls flytande pump Flighter Long plaströr
75-90 växellådsolja
Visa fler instruktioner
1

Kör Miata i ca tio minuter för att värma upp den manuella transmissionsolja.
2

Parkera Miata på en plan yta och ställ in nödbromsen.
3

Jack den främre änden av Miata upp och ställa pallbockar under ramen järnväg, bakom varje framdäcket. Sänk Miata på pallbockar.
4

krypa under förarsidan av Miata och lokalisera proppen transmission avloppet. Överföringen avtappningsplugg på 1996 Mazda Miata är en 24mm avtappningsplugg sitter på undersidan av transmissionen. Skjut pannan vätskan fångsten under överföringen avtappningspluggen.
5

Vrid avtappningspluggen moturs med en 1/2-tums enhet ratchet och en 24mm hylsa. Avsluta skruva ur avtappningspluggen med fingrarna. Vänta all manuell växellåda vätska rinna ut ur transmissionen och in fångsten pan. Skruva dräneringstråget tillbaka i botten av transmissionen och dra åt den.
6

Lokalisera manuell växellåda pluggen på förarsidan av överföringen. Pluggen kommer att vara ungefär halvvägs upp på transmissionen. Pluggen är också en 24mm bult huvudet.
7

Vrid pluggen moturs med 1/2-tums enhet ratchet och 24mm uttag. Avsluta skruva loss pluggen med fingrarna.
8

in den långa plaströr i fluidpumpen. Sätt in den andra änden av plastslangen i påfyllningshålet på transmissionen. Från bilens undersida, pumpa 75-90 växellådsolja i manuell växellåda tills oljan börjar ta slut fylla hålet.
9

Dra runt motorn och vänta ett par minuter för att se om vätskenivån går ner inuti fylla hålet. Om så är fallet, pumpa mer av 75-90 olja i manuell växellåda. Om oljan stannar på toppen av fylla hålet, stäng av motorn.
10

Avlägsna plaströret från påfyllningshålet. Skruva pluggen tillbaka in i sidan av manuell växellåda. Dra pluggen tillbaka med 24mm uttag och 1/2-tums spärrnyckel.
11

Jack Miata upp och ta bort domkraften. Sänk Miata till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132541.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.