Hur du ändrar smörjolja

Den smörjande olja i bilen ska bytas var tredje månad eller 3000 miles. Du kan ta bilen till en bilmekaniker garage för ett oljebyte eller lära sig att göra det själv. De första gångerna kan ta dig en liten stund, men när du lär dig vad du ska göra och hur man gör det, kommer du att kunna ändra din egen olja på nolltid. Använd tillbehör från din lokala bil butik för att slutföra jobbet. Saker du behöver
bärbara bil ramper
Catch pan
Gummihandskar
Hylsnyckel
Oljefilter
Oljefilternyckel
Funnel
4 till 6 liter olja
Rengöring handdukar nära Old mjölkbehållare
Visa fler instruktioner
1

Kör din bil på bilen ramper och lägg i parkeringsbromsen på att se till att bilen inte flytta medan du arbetar på det.
2

Placera din fångst pan under oljetråget så att den kan fånga den gamla oljan när det kommer ut. Aluminium rostning kokkärl göra enkla, disponibel fångst kokkärl. Addera 3 lämplig storlek socket hjälper lossa pluggen.

Lossa avtappningspluggen med hylsnyckel. Vrid kontakten moturs för att lossa den. Håll i kontakten med andra handen så att den inte hamnar i fångsten pan.
4

Låt oljan rinna av helt innan du sätter tillbaka pluggen på oljetanken. Förvandla din hylsnyckel medurs så långt du kan, så att kontakten är säker och kommer inte att läcka. Vara noga med att inte dra den och skada gängorna på pluggen.
5 En ren olja filter hjälper din bil att köra mer effektivt.

Flytta din fångst pan under placeringen av oljefiltret. Ta din oljefiltret genom att använda din nyckel oljefiltret att vrida filtret moturs. När filtret lossas, snurra det resten av vägen för att ta bort den, är noga med att inte spilla olja i den.
6

Smörj gummipackningen på ny olja filter, med ett fåtal droppar av oljan du ska sätta i bilen. Detta hjälper säte tätningen av filtret korrekt när du installerar den. Snurra nya filtret i en medurs riktning, med din hand. När oljan filtrets gummitätning kommer i kontakt med bilens motor, vrid filtret 3/4 varv för att dra åt den. Undvik att använda en skiftnyckel för att dra åt filtret, om det alls är möjligt, eftersom en alltför skärpt filter är svårt att ta bort.
7

Avlägsna oljepåfyllningslocket och tillsätt antalet och typen av smörjolja anges med bilens instruktionsbok. Använd din kanal så att oljan går in i oljetanken, snarare än hela bilens motor. Följ "less is more"-regeln genom att starta med fyra liter och kontrollera oljenivån med mätstickan innan du lägger mer olja. Om du råkar lägga för mycket, öppna avtappningspluggen igen och tappa ur överflödig olja.
8

Placera oljepåfyllningslocket tillbaka på och dra med handen.
9 < p> Kontrollera nivån på din olja med mätstickan. Dra ut oljestickan ur sin behållare, torka av det med en rengöring trasa, byt ut den, och sedan dra ut den igen och kontrollera nivån. Oljenivån på mätstickan bör vara över fullt eftersom oljefiltret ersattes också.
10

Förvandla din bils motor på och låt motorn gå på tomgång så oljan kan röra sig genom oljefiltret och komma upp till rätt tryck.
11

Häll den gamla oljan från fångsten pan i en gammal mjölk behållare för återvinning. Använd din kanal för att minska spill.
12

Anteckna datum du bytte olja och vilken typ eller märke av olja som används, liksom bilens körsträcka. Ha detta i din handskfacket för enkel referens så att du vet när du behöver byta olja nästa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132540.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.