Hur byta olja på en 1991 Buick Regal

Utföra ett oljebyte på en 1991 Buick Regal är inte så annorlunda från att byta olja på någon annan bil. Att göra det själv kan spara tid och pengar. Olja smörjer de inre delarna på motorn. När oljan börjar bryta ner, är det inte så effektiva vid smörjning, och som ett resultat, kommer motorslitage börjar att accelerera. Att byta olja, behöver du bara några få verktyg och lite fritid. Saker du behöver
Stoppklossar
Jack
Jack står
Latex eller Nitril handskar
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Oljefilternyckel
tratt
Visa mer instruktioner
oljan avtappas
1

Park Buick Regal på plan mark. Dra åt parkeringsbromsen och blockera bakhjulen med stoppklossar. Jack framför bilen precis tillräckligt hög för att få tillgång till avtappningspluggen och att kunna passa oljetråget under fordonet. Installera pallbockar för säkerhet.
2

Tag på handskarna. Skjut drain pan under fordonet. Med hjälp av en hylsnyckel, lossa avtappningspluggen. Placera drain pan under avtappningspluggen. Avlägsna avtappningspluggen att låta oljan rinna i pannan. Sätt tillbaka avtappningspluggen.
3

Leta oljefiltret genom att titta igenom passagerarsidan fender väl av fordonet. Vrid framhjulen åt vänster för enklare åtkomst till filtret. Flytta drain pan under oljefiltret för att fånga oljan som rinner ut. Använda ett filter skiftnyckel, lossa och ta bort oljefiltret och ställa den i olje tråget. Addera Fylla på olja i motorn
4

Smörj gummipackningen av nya filtret genom att sätta dina handskar finger i ny olja och torka den längs packningsytan. Detta kommer att underlätta installation och bidra till att säkerställa en god tätning. Installera det nya filtret och skruva fast den för hand enbart. När packningen materialet i filtret gör kontakt, fortsätter att strama åt ytterligare minst en fjärdedel sväng.
5

Fyll vevhuset med ny olja, med en tratt. Se till att använda en typ av olja som rekommenderas av Buick Regal bruksanvisning. (Om du är osäker på vilken typ du använder, be expediten på auto butiken där du planerar att köpa ersättande olja.)
6

bort oljetråget från under bilen. Avlägsna domkraften, då lägre fordonet och ta bort jack. Nu när bilen är nivån igen, kontrollera oljenivån på mätstickan.
7

Starta bilen och kontrollera tätheten runt oljefiltret. Placera den använda oljan i en lämplig behållare för transport tillbaka till den lokala bil återförsäljare för återvinning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132537.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.