Hur man byter olja i en 2006 Mustang V6

2006 års Mustang V6 är det andra året av produktionen för S197 Ford Mustang kropp stil och för 4,0-litersmotor till V6. Motorn klarar av en blygsam 210 hästkrafter som kommer att fortsätta att få dig på vägen i stil precis så länge du följer Fords föreslog underhållsplanen. Enligt 2006 Mustang bruksanvisningen, ska oljan bytas var 3000 miles eller var tredje månad, vilket som kommer först. Regelbundna oljebyten kommer att minska motorslitage och se till att du får de mest miles av din V6 Mustang. Saker du behöver från 4 liter 5W30 motorolja
2006 Mustang oljefilter för 4,0-litersmotor
5/16-tums skiftnyckel
5-liter behållare
Front End ramper
Oljefilternyckel
Oil påfyllningstratten
Visa fler instruktioner
1

köra bilen på en uppsättning av front-end ramper och dra åt parkeringsbromsen.

2

Tryck frisläppandet huvfäste sitter under förarsidan instrumentbräda. Prop huven upp och ta bort oljepåfyllningslocket placerad på höger sida av motorn. Addera 3

Placera en fem-liter behållare lämpad för att fånga oljan direkt under belägna avtappningspluggen på baksidan av oljetråget. Avlägsna avtappningspluggen med en 5/16-tums skiftnyckel och låt oljan rinna i pannan. När all olja har runnit ur oljetråget, byt avtappningspluggen.
4

Leta oljefiltret och placera fem-liter behållare under det. Filtret är på passagerarsidan av Mustang, och den är tillgänglig från under bilen. Det kommer att vara direkt ovanför krängningshämmaren och bör vara lätt att se. Det kan kräva en oljefilternyckel att ta bort. Låt all olja rinna ut.
5

Placera en liten mängd olja runt gummitätningen på det nya oljefiltret och installera det på den 4,0-liters motor. Det bör vara så hårt du kan få den med handen. Om du känner att du inte kan få filtret tätt nog, använd en skiftnyckel olja filer och ger filtret ytterligare 1/4 varv.
6

Lägg ut en olja påfyllningstratten i oljan påfyllningsröret häll sedan fyra liter olja i påfyllningsröret. Låt varje liter olja tömmas innan du flyttar till nästa kvart. När all olja har runnit in i motorn, byt oljepåfyllningslocket.
7

Avlägsna Mustang från ramper och placera bilen på plan mark. Stäng av Mustang och kontrollera oljenivån via oljestickan sitter på höger sida av motorn. Om mätstickan visar att oljenivån är något låg, då en ytterligare mängd olja kan tillsättas för att få upp den mängd olja. Beroende på den totala storleken på oljefiltret, kan Mustang behöva något mer än fyra liter olja.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132532.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.