Hur du ändrar den bakre differentialen Fluid på en 2003 GMC Sierra

Byta växellådsolja i den bakre differentialen av din GMC truck kommer att förlänga livslängden för växlar, lager och tätningar i den bakre änden. Tillsammans med smörjning, kyler växellådsolja växlarna och villkor tätningarna i bakaxeln bostäder. Det finns flera olika alternativ för de bakre ändarna på GMC, men processen att byta olja är densamma. Var noga med att rådfråga en återförsäljare eller en bildelar professionella för rätt växel olja att använda i din lastbil. Saker du behöver
Oljetråg
Hylsnyckelsats
Ratchet
SPACKEL
Packning skrapa
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

Placera ett uppsamlingskärl under mitten av bakaxelbryggor avlägsna sedan skruvarna som håller locket på differentialen med en hylsa och spärrskaft. Bänd locket löst från differentialhuset med en spackel och låt växellådsoljan rinna in i pannan.
2

Skrapa bort den gamla packningen material från axeln bostäder och från locket med en packning skrapa eller spackelspade. Torka locket och monteringsytan på differentialhuset med en ren trasa, ta bort någon olja eller skräp på ytorna.
3

Placera en ny packning på differential täck sedan placera locket mot differentialhuset. Montera bultarna för hand och dra sedan åt dem med hjälp av ett korsvis med en hylsa och spärrskaft.
4

Skruva loss pluggen från den differentiella locket med en Ratchet och uttag och fyll skillnaden med nya växellådsolja. GMC lastbilar använder olika växellådsoljor beroende på alternativen i din differential. Posi-lock och öppna differentialer har olika krav så kontrollera med återförsäljare för rekommenderad växellådsolja.
5

in spetsen av växellådsolja flaskan i hålet i locket för att fylla det. Det är fullt när växellådsolja bara börjar rinna ut ur hålet. Montera pluggen och dra åt med en hylsa och spärrskaft. Torka kåpan med en trasa och sedan ta bort tråget från under lastbilen.
6

Kassera använd växellådsolja ordentligt. De flesta bildelar butiker har ett program på plats för återvinning av använd olja, och det är ofta gratis om du tar i oljan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132531.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.