Motor Oil Guide för bilar

De flesta bilägare vet att oljan som cirkulerar i hela motorn är det som håller den i trim, och det utan olja, kommer motorn låsa upp. Vad de inte vet är hur viktigt det är att byta motorolja och filter regelbundet, och detta är vad som orsakar många problem och för tidigt slitage. Byta olja i din bil är avgörande för den övergripande underhåll av din bil. Det är därför bilägare behöver veta vikten av att byta olja, vilken olja ska användas, hur mycket olja bilen ska ha och hur ofta det ska bytas. Varför förändrar ditt Motor Oil viktigt?

Motorolja smörjer metalldelar i motorn och hindrar dem från att mala samman, vilket minskar friktionen. Den absorberar de biprodukter som skapats av förbränningen och håller motorn ren. Men när oljan blir gammalt det börjar att bryta ner och bli mättad med biprodukter. När detta händer kan inte längre göra det jobb den var avsedd att göra och de delar inom motorn börjar bära överdrivet, vilket orsakar skador. Den äldre oljan blir, desto mindre skydd den erbjuder. Addera Vilken motorolja bör du använda?
Vet vilken motorolja att använda

Tillverkaren av fordonet kommer att rekommendera vilken typ av olja att använda och det kan finnas i instruktionsboken. Dock kommer där du bor också göra en skillnad. Lätta oljor, såsom 5W30, rekommenderas ofta i extrem kyla eftersom det kommer att cirkulera snabbare och smörj den övre delen av motorn. I varma klimat är en tyngre typ av olja rekommenderas, till exempel en 10W30 eller 10W40. En tjockare olja behövs i extrem värme eftersom den tunna oljan kommer att bryta ner alltför lätt, vilket orsakar slitage på din motor. Instruktionsboken bör innehålla ett diagram med den rekommenderade vikten att använda för extrema temperaturer.
Hur många liter olja Kommer din bil Hold?

Belopp av olja ett fordon håller beror på fabrikat och modell. Till exempel vissa fordon inneha fyra liter olja medan andra kan hålla fem eller sex. Instruktionsboken kommer att berätta hur många liter olja bilen rymmer (inklusive oljefilter) och du kan använda stickan för att kontrollera mängden olja i bilen. Du hittar två linjer på mätstickan som säger minimum (min) och högsta (max) nivåer och din olja alltid ska vara mellan dessa två linjer. Om det är under miniminivån, kommer det inte att finnas tillräckligt med olja i bilen för att skydda den. Om det är över den högsta nivån, kan övertryck bryta förseglingar och motorn kommer vanligtvis börja bränna olja som följd. Kontrollera oljenivån regelbundet. Addera När ska din motor oljan bytas?
Veta när man ska byta olja

Som en allmän regel bör du byta motorolja i din bil var tre tusen miles eller var tredje månad. Det kommer emellertid också att bero på hur ofta du kör bilen. Om det sitter i ditt garage mesta av tiden och du bara köra till stan en gång i veckan, så du kanske kan gå ett år innan du byter oljan. Å andra sidan, om du kör hela tiden, då du kan behöva ändra det oftare. Det bästa sättet att berätta när du behöver ett oljebyte är att kolla upp det och se hur det ser ut. Om det fortfarande är ren och ser ut exakt som det gjorde när du först ändrat det, är oljan fortfarande bra. Om det blev svart, är det dags för ett oljebyte.
Kom ihåg att byta olja filter

helst du byta motorolja i bilen bör du också ändra oljefiltret. Filtret rymmer allt från en pint till liter olja, beroende på filtret, och när oljan filtreras genom det, är det skräp som finns i oljan fastnar i filtret. När du tömmer oljan från din bil för att ändra det, förblir allt detta otäcka olja och skräp i filtret. Om du inte byter olja filter, kommer den nya oljan går igenom det gamla filtret när du drar bilen. Detta blandar de två tillsammans och det börjar automatiskt att bryta ner den nya oljan direkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132520.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.