Syntetiska bil olja Ingredienser

Syntetiska oljor uppfanns på 1930-talet. Det var inte förrän på 1970-talet började dock att syntetisk olja skall kunna användas allmänt. Syntetisk olja kan göras på tre sätt. En typ av syntetisk olja är faktiskt vanlig råolja med tillsatta ingredienser. De andra två typerna är skapade genom att blanda kemikalier och ingredienser som finns i råolja. Olja är uppdelad i fem kategorier, baserat på ingredienser och användning. De första två grupperna är helt naturliga, men de andra tre grupperna innehåller vissa typer av syntetiska ingredienser. Grupp III

Grupp III olja är inte strikt en syntetisk olja. Den är tillverkad från råolja, med vissa tillsatser. Men grupp III oljor generellt klassificeras som syntetiska, eftersom de behandlas med tillsatta ingredienser. Basen lager av grupp III oljor kommer från råolja. Oljan raffineras mycket mer än olja grupperna I eller II. Ingredienser i Grupp tre oljor innehåller: mineralolja och alfa-olefiner. Alfa-olefiner tillsätts för extra viskositet, så att oljan kan användas i kallare temperaturer. Alfa-olefiner gör också oljan mer hala, vilket är användbart för en mängd olika uppgifter. Grupp III oljor används i bensin-och dieseldrivna motorer. Enligt Synthetic Oil Technology, kan grupp III oljor blandas med grupp I eller grupp II oljor utan problem.
Grupp IV

grupp IV oljor är sanna syntetiska oljor . Dessa oljor är gjorda med polyalfa-olefiner, och de är även känd som PAO oljor. Dessa oljor produceras genom syntes alla kemikalier och ingredienser som finns i traditionell råolja. Enligt TheOilDrum.com, en serie av kolväten utgör vanligen råolja - inklusive, men inte begränsat till, residuum, nafta, fotogen, svavel, paraffin, kväve och vanadin. Grupp IV oljor innehåller också fler tillsatser för att göra oljan starkare och för att lägga till viskositeten till oljan. Castrol Oil Company har vissa av dessa tillsatser inkluderar alfa-olefiner för att göra det hala, att anti-wear ingredienser göra det längre än naturlig olja, till anti-oxidanter göra det bättre för miljön och rengöringsmedel för att hjälpa blanda ihop. PAO oljor är oftast tillverkade av en serie kolvätemolekyler. Grupp IV oljor vanligtvis används för motorolja efter motorns användning har uppnått minst 5.000 miles av körning.
Group V

Esterbaserad oljor utgör koncernen V syntetiska oljor. Dessa oljor är inte lika väl-används som PAO oljorna. Den största skillnaden mellan ester-baserade oljor och PAO oljor är den ingrediens som används för att ge olja viskositet. Enligt Castrol, esteroljor använda kedjor estermolekyl härledda från organiska syror för att skapa ett fett-liknande eller oljeliknande substans. Estern används för att binda de andra ingredienserna i oljan tillsammans. Ester oljor innehåller många av samma ingredienser PAO syntetiska oljor innehåller. Esteroljor vanligtvis används för mekaniska tillämpningar, men används också som motorolja i extremt varma eller kalla förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132518.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.