Hur vill växla från Petroleum Oil till syntetisk olja

Syntetiska motoroljor ger en ökad smörjning åtgärd på grund av den syntetiserade molekylära strukturen av smörjmedlet, liksom en mer grundlig rengöring som tar bort sot och slam från de inre delarna av motorn. Om ett fordon är relativt ny och har låg körsträcka (i allmänhet under 40.000 miles), kan fordonets ägare växla säkert från petroleum till syntetisk olja direkt utan några speciella åtgärder. Men för fordon över 40.000 miles, måste en liten mängd vård ska användas vid övergången till syntetisk olja. Instruktioner
1

Genomför oljebyte på bilen som vanligt och byt oljefilter. Istället för att fylla bilen med petroleum olja, fylla den med syntetisk olja vid denna tid.
2

köra bilen för endast hälften av de miles rekommenderas av tillverkaren mellan oljebyten. Om antalet miles mellan oljebyten har varit 5.000 miles, till exempel utföra ytterligare oljebyte efter körning bara 2.500 miles vid övergång till syntetisk olja, som ersätter både oljefilter och oljan igen.
3

driva fordonet 1.000 miles mer än halva rekommenderade oljebyte intervall efter den andra oljebyte med syntetisk olja. Med exemplet på 5.000 miles mellan oljebytesintervall, köra bilen 3.500 miles och sedan byta oljefilter och syntetisk olja igen. De tätare oljebytesintervall i steg 2 och steg 3 är nödvändigt eftersom syntetisk olja kommer att ta bort en hel del kol och slam uppbyggd i en hög körsträcka fordon, som kommer att ackumuleras i oljetråget och oljefilter snabbare.

4

Manövrera bilen normalt. Utför rekommenderade oljebyten med jämna mellanrum som de utfördes vid användning av vanlig olja oljor motor när de två close-intervall oljebyten har gjorts enligt ovan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132517.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.