Hur du ändrar ett oljefilter på en 2005 Chevy Classic

Den 2005 Chevy Classic är en favorit för många ägare inte bara för sin mjuk gång och rymlig interiör utan också för dess överkomligt pris. Så länge du följer den rekommenderade underhållsplan kommer Chevy Classic pågå i åratal. Ett problem som många hem mekaniker har stött på 2005 Chevy Classic, dock, är hur man ska byta olja filter. Den 2,2-liters Ecotec motor Chevy används i Classic har en ovanlig design oljesystem. Du behöver inte tappa ur oljan för att byta oljefilter. När du vet var du hittar det, kommer du vara glad över hur lätt det är att byta. Saker du behöver
Oljefilternyckel
Byte filter
Visa fler instruktioner
1

Park ditt 2005 Chevy Classic på en plan yta och stäng av motorn. Öppna motorhuven och vänta tills motorn har svalnat tillräckligt för att röra innan du fortsätter.
2

Stående framför Classic, titta på passagerarsidan av motorblocket. Beläget mot framsidan och nära toppen av blocket är oljefiltret.
3

Placera din oljefilternyckel runt filtret så nära blocket som möjligt. Vrid handtaget på skiftnyckeln mot den bakre delen av bilen (eller till vänster om du står på passagerarsidan) för att skruva av filtret och dra bort den gängade oljetillförseln. Denna design förhindrar olja från att läcka ut ur filtret när de tas bort, eftersom oljan har redan dräneras tillbaka ner i motorn.
4

Torka en liten mängd av den gamla oljan (det kommer att finnas några i oljefiltret) runt gummipackning av det nya filtret. Kontrollera att du har smort ingen korn på packningen. Detta kommer att hjälpa filtertätningen till blocket.
5

Placera det nya filtret på den gängade olje foder och vrid den, för hand, medsols tills det är handkraft.
6

Snurra nya oljefiltret medurs på filtret fästet tills det är handkraft, vrid den ett 1/2 varv längre för hand.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132515.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.