Hur är syntetisk olja Tillverkade

Nästan varje mekaniker är medveten om den stora debatten om vilket är bättre för en bil:? Mineralolja eller syntetisk. Men inte alltför många människor är medvetna om hur syntetisk olja är faktiskt produceras. Till skillnad från mineralolja, kommer som ur marken med borrar, är syntetisk olja konstgjorda och använder ett antal andra kemiska element i sin produktion. Vad syntetisk olja

Som smörjmedel är syntetisk olja en kombination av ett antal kemiska föreningar och element. Dessa ingredienser sätts ihop i ett syntetiserat produktionsprocess som även inkluderar olika tvättmedel och tillsatser för att ge bättre värmetålighet från nedbrytning och rengöring.
History of Synthetic Oil Creation

Syntetisk olja för motorer började tillverkas under andra världskriget som ett smörjmedel för flygmotorer. Tyskland och USA fabricerade oljan för militär användning. Den tyska sidan var maximera begränsade resurser som blev mer begränsad eftersom kriget bedrivs. Deras olja version involverade en kemisk blandning av adipinsyra ester och en poly (etylen) olja. Den amerikanska motivation var att rensa ut motoravlagringar och hjälpa till att starta flygplan i kalla temperaturer. Den amerikanska blandningen gjordes från polyglykoler (polypropylenglykol monobutyleter).
Automotive Användning Inledning

Automotive syntetisk olja dök upp i 1970-talet med den första blandningen som produceras av den Hacto Corporation. Det såldes av Amsoil Inc. och var motsvarande 10W-40 grad av mineralolja. Amsoil idag bär ett komplett sortiment av syntetmaterial, hybrider och poly-blandade motoroljor. Addera den kemiska processen

Syntetisk olja idag produceras via en kemisk process som heter Fischer -Tropsch-processen. Produktionen utnyttjar metan, koloxid och koldioxid som råvara för att producera den färdiga produkten. Som nämnts tidigare, är tillsatser ingår att hantera smuts och föroreningar som hamnar i en motor. Effekten är att den syntetiska oljan tenderar att bryta ned dessa föroreningar och städa ur motorn.
Problem med syntetisk olja

Syntetisk olja kommer inte utan sina detractions . Först, kan den konstgjorda smörjmedel inte användas för att bryta i en motor. På grund av dess smörjande egenskaper fungerar så bra, det minskar den initiala friktionen nödvändig för att sätet kolvarna i en ny motor. Detta är avgörande eftersom utan ordentlig break-in, en motor kan ta upp vid höga temperaturer senare.

Andra innehåller syntetiskt inte blanda väl med bly. Detta blir ett problem när du har en motor som körs på blyad bensin. Blandningen fungerar inte samt mineralolja i fråga om smörjning och kan då leda till att motorn körs problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132511.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.