Hur du ändrar ett oljetråg Seal

Oljeläckage kan komma från många platser i bilens motor. En av de mest förbisedda källorna till en läcka är oljetråget tätning. Medan många bil ägarens utföra egna oljebyten, få minns att vartannat år är det en bra idé att byta tätningen oljetråget. Såsom tätningen, eller packning, åldrar och utsätts för värma det kommer hårdna, vilket gör det möjligt för olja att läcka. Processen att ändra en tätning oljetråg är samma på alla fordon. Du kan behöva rådfråga din bil manual att veta exakt hur man tar bort din oljetråget att sedan byta tätningen. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Bruksanvisning
Bil jack (om det behövs) katalog Jack står (om det behövs) katalog Paint skrapa
Aceton
Packning sealer
Oil pan gasket
Visa fler instruktioner Review bort oljetråget
1

Parkera bilen på en plan yta och låt motorn svalna.
Sida 2

Placera ett uppsamlingskärl under oljetråget (sitter på undersidan av din motorblocket) och använd en hylsnyckel för att lossa och ta bort avtappningspluggen. Läs fordonets handbok för den specifika platsen för dessa komponenter på din bil. När oljan är klar dränering, se till att du ersätter pluggen i oljetråget så det inte gå vilse.
3

bort oljetråget från motorblocket. Använd en hylsnyckel för att ta bort bultarna som håller den till motorblocket. Om du behöver, Jack bilen upp och stödja den på pallbockar för att göra det lättare att nå skruvarna. När bultarna tas bort, stödja pannan med ena handen och försiktigt bända mellan pannan och blocket för att bryta förseglingen. När förseglingen är bruten oljetråget kan tas bort från bilen. Ändra Oljetråg Seal
4

Rengör eventuella rester av packningen från passytan
där oljetråget fäst vid motorblocket genom att försiktigt skrapa bort det med en färgskrapa. Om det inte lossnar lätt torka sedan packningen bitar med lite aceton på en trasa, låt sitta i några minuter och sedan ta bort det. När alla gamla packningen är av motorblocket parning yta, torka ytan med aceton för att se till att den är ren från olja och smuts.
5

Ta bort den gamla packningen från runt bulthålen oljetråget passyta. Du bör kunna lyfta packningen av pannan, men om det inte kommer gratis lätt, försiktigt skrapa bort det med en färgskrapa. Rengör oljeytan pan parning med aceton.
6

Lägg din nya packningen på oljetråget parning yta och se till att hålen i pannan linje med hålen i packningen.

7

Öppna din packning tätningsmedel och lyft packningen lätt att applicera en liten mängd runt hålen i mitten av varje sida av pannan. Du behöver inte ansöka fogmassa runt alla hål, bara de i mitten av varje sida för att hålla packningen på plats. Tryck nedåt på packningen och vänta tre minuter för att limmet ska ställa.
8

Fäst oljetråget till motorblocket. Se till att du drar åt bultarna långsamt vrida var och en aning innan passage till dess motsats. Om du drar åt en bult i taget kommer du att skapa en ojämn tätning. Se till att du fyller på olja till bilens specifikationer innan du startar motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132510.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.