Hur man byter olja i en Dyna Wide Glide

För många är ett oljebyte strikt domänen av utbildad personal. Tyvärr är detta inte alltid är ett billigt alternativ, speciellt för Harley-Davidson ägare. En rutin oljebyte kan kosta i trakten av $ 80, och om det görs med rekommenderade intervall, kan det Harley ägaren förväntar sig att spendera runt $ 300 på oljebyten varje år, enligt författaren James Russell i "Hur du ändrar olja på Twin- Cam Harley Davidson motorcykel ". Ändra din egen olja är ett förhållandevis enkelt sätt att spara både pengar och tid. Saker du behöver
Hylsnyckel
5/8-tums socket
3-tums uttag förlängning
Oljetråg
ersätter olja (mindre än 3 liter utan ett byte av oljefilter)
Oljeplugg O-ring
Liquid Teflon rörmokare pasta
Rag
Visa fler instruktioner
1

Varm oljan först genom att ta motorcykeln för en kort åktur runt kvarteret. Varm olja rinner lättare och kommer att hjälpa till att befria vevhuset sump av föroreningar.
2

Ställ cykeln ordentligt upprätt. Placera en spilloljekärl under avtappningspluggen på undersidan av cykeln. Pluggen har en 5/8-tums sexkantig huvudet.
3

Montera din nyckel genom att först fästa 3-tums förlängning av skiftnyckel och sedan uttaget på slutet av förlängning. Med hjälp av nyckel, vrid oljeavtappningspluggen under motorcykeln moturs för att ta bort det. Olja kommer att börja hälla från sumpen i pannan. Dina fingrar kan bli lite smutsig här.
4

Använd en trasa för att rengöra gängorna på avtappningspluggen. Efteråt, belägga dem med teflon rörmokare klistra för att säkerställa enkel borttagning av pluggen i framtiden.
5

Avlägsna gummi O-ringen från pluggen och ersätta den med en ny. En ny O-ring kommer att säkerställa en lufttät tätning för pluggen vid byte.
6

tillbaka avtappningspluggen när all gammal olja har runnit. Vrid pluggen medurs med din hylsnyckel för att dra åt. Bulten är säker när nyckeln inte längre kan vända.
7

Ta bort locket från oljan fyll på externa oljetanken. Oljetanken är på drivsidan av motorcykeln, precis bakom motorn.
8

Häll din Dyna Wide Glide rekommenderade olja i oljan fylla i tanken. Efter tillsats första kvart, tillsätt inte mer än 1/4 liter vid en tidpunkt före kontrollen. Nivån kan kontrolleras genom att sätta in mätstickan fäst oljan fylla luckan i oljetanken. Se till att cykeln är ännu för exakt avläsning. Om det behövs, be någon hålla cykeln helt upprätt medan du kontrollerar läsning.
9

Sluta lägga olja när oljenivån når nedre markeringen på oljestickan. Skruva oljan fylla tillbaka locket på oljetanken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132505.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.