Instruktioner för att ändra motorolja på en 1995 Altima

Nissan Altima är en mid-size 4-dörrars sedan med en V6-motor. Motorn olja på en Altima lagras i motorns oljetråg, som ligger på undersidan av motorn. Det finns en avtappningsplugg på botten av oljetråget som måste bort för att tappa ur motoroljan från oljetråget. Oljefiltret måste också ändras när du byter motorolja. Oljefiltret är placerad på höger sida av oljetråget och skruvas in i botten av oljepumpen. Saker du behöver Sida 2 Ramp lyfter
dräneringskärlet
Ratchet satt
5 liter 10W40 motorolja
Nytt oljefilter
Visa fler instruktioner
1

Kör Nissan Altima framhjul på rampen hissar och dra åt parkeringsbromsen. Få enligt Nissan Altima motor och positionera tråget under avtappningspluggen, som ligger på botten av oljetråget. Ta bort pluggen med Ratchet set och låt motoroljan helt rinna ner i tråget. Byt tändstift till botten av oljetråget och dra åt pluggen med spärrfunktion set.
2

Placera drain pan under oljefiltret och vrid oljan filtrera bort botten av oljepumpen. Fyll det nya oljefiltret med motorolja och skruva det nya oljefiltret i botten av oljepumpen.
3

Tillbaka Nissan Altima off av rampen hissar och öppna huven. Ta bort locket som säger "OIL" på den från motorn. Sätt tratten och häll 4 1/2 liter motorolja i tratten.
4

Ta bort tratten och sätt på locket till motorn. Starta motorn för att cirkulera ny motorolja. Stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132503.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.