Så kolla oljan i en 2005 BMW

Kontroll av olja i 2005 BMW kan förhindra större skador uppstår på grund av låg olja. Sedan månader kan passera mellan schemalagda oljebyten, kontrollera din olja bör vara något man gör oftare. Om du upptäcker att din BMW oljenivå är genomgående låg, kan du behöva ha någon kontroll för läckage. Inte reparera ett oljeläckage tillåter den att bli värre och så småningom orsaka kostsamma skador. Saker du behöver
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

Park ditt 2005 BMW på plan mark. Slå av tändningen och låt motorn svalna i minst 10 minuter. Men var säker på att motorn fortfarande är varm eftersom oljan expanderar när det är varmt och avtal när det är kallt.
2

Lyft huven på din BMW. Detta kan göras genom att böja ner framför bilen. Leta efter spaken och dra upp samtidigt lyfta på motorhuven. Prop huven öppen om det inte finns några fjädrar eller hydrauliska fjäderben för att hålla upp den. Addera 3

Hitta oljestickan. Det ligger nära tändstiften med en ögla i ena änden. Om du inte kan hitta en slinga, leta efter en T-stick. Ta mätstickan och dra den hela vägen ut.
4

Torka av mätstickan någon olja. Skjut tillbaka mätstickan i hålet och tryck in den hela vägen in dra den tillbaka ut och håll den vågrätt.
5

Titta i slutet av pinnen. Den är märkt med en rad som säger "Full". Om oljan är under hela linjen, måste du lägga till mer. Vissa BMW mätstickor har två rader med ett kors lucka mönster i mellan. Oljenivån kan vara halvvägs mellan dessa två linjer, men inte mindre.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132498.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.