Så här ändrar Bakre Drivlina Fluid för en 2003 GMC Sierra

Den bakre, drivlinan vätska är också känd som den bakre differential vätska. Den bakre differential vätska i 2003 GMC Sierra håller de bakre differentialväxlar och bakaxeln sval och smörjas. Den bakre differential fluiden cirkulerar från den bakre differentialen genom båda sidor av det bakre axelhuset. När den bakre differentialen vätskan börjar att bryta ner, kommer det inte att skydda växlarna och axeln som det ska och kommer att behöva bytas ut. Saker du behöver
Fluid fånga pan
3/8-tums spärrnyckel
ren trasa Flighter Long plastslang
Fluidpump
Synthetic 75-90
växellådsolja
Visa mer instruktioner
1

krypa under den bakre delen av 2003 GMC Sierra och lokalisera den bakre kontakten differential avlopp och pluggen. Avtappningspluggen på 2003 GMC Sierra bakre differential ligger på botten av den bakre differentialen. Den pluggen är placerad på passagerarsidan av den bakre differentialen. Båda pluggar har en 3/8-tums, fyrkantigt hål i mitten av dem.
2

Skjut vätskan fånga pan under avtappningspluggen på den bakre differentialen. Skjut den fyrkantiga delen av 3/8-tums spärrnyckel i det fyrkantiga hålet på avtappningspluggen. Vrid pluggen moturs för att lossa. Avsluta ta bort avtappningspluggen med fingrarna. Låt all vätska rinna in i vätskan fångsten pan.
3

Torka avtappningspluggen med en ren trasa och skruva avtappningspluggen tillbaka in i dräneringshål. Vrid pluggen medurs för att dra pluggen tillbaka tight. Se till att avtappningspluggen är mycket snäv.
4

Lossa pluggen på passagerarsidan av den bakre differentialen. Fyllningen kontakt har också ett fyrkantigt hål i mitten. Skjut den fyrkantiga delen av 3/8-tums spärrnyckel i det fyrkantiga hålet på pluggen. Vrid pluggen moturs för att lossa. Avsluta bort pluggen med fingrarna.
5

Skjut lång plastslang i påfyllningshålet. Anslut den andra änden av den långa plast slangen på fluidpumpen. Pumpa den syntetiska 75-90 växellådsolja i den bakre differentialen fylla hålet tills växellådsolja börjar ta slut fylla hålet. När vätskan rinner ut, den bakre differential och axelhuset är full av olja.
6

Skjut den långa plastslangen tillbaka ut ur fylla hålet och sätt tillbaka pluggen. Dra pluggen tillbaka ned tätt med 3/8-tums spärrnyckel. Skjut spärren panorera ut från under 2003 GMC Sierra. Job komplett.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132495.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.