Hur att rensa en ljus Byt olja i en 2001 Impala

Förändringen olja ljus på 2001 Chevy Impala är utformad för att utlösa vid vissa körsträcka mellanrum för att påminna föraren att få oljan bytt. Det finns två olika förfaranden som används för att återställa oljan ljuset i 2001 Impala, beroende på vilken typ av radio som presenteras i fordonet. Den D100 serien radion har en skärmen meny återställs (via digital display) genom informationscenter, medan den mer grundläggande serien av modellen erbjöd ett helt annat förfarande. Instruktioner
Radio Återställ
1

Vrid tändningen till tillbehöret maktposition (två nyckelknäppar framåt, även känd som key-on/engine-off position) med radion i off inställning .
2

Tryck in "DISP" (display) på radioinställningarna för fem sekunder. Ordet "INSTÄLLNINGAR" kommer då att visas på den digitala menyn för radion. Använda "söka" knappar (upp eller ned) för att lokalisera "OIL
3

Bläddra genom menyn LIFE "alternativet.
4

Tryck på" Föregående "eller" Next "för att komma till undermenyn. "RESET" visas på den digitala menyn.
5

Tryck på "DISP" knappen igen och en akustisk signal kommer att höras för att indikera oljelivslängd har återställts. Ordet "DONE" kommer då att visas på menyn.
6

Bläddra genom menyn med "Prev" eller "Next" tills ordet "EXIT" visas på sub-menyn.

7

Tryck på "DISP"-knappen igen för att lämna undermenyn. En annan klämta avger för att indikera inställningen har verifierats och sedan en annan kommer att höras för att indikera undermenyn exit är klar.
Icke-Radio Reset
8

Turn tändningen till tillbehöret maktposition.
9

Tryck gaspedalen i golvet ordentligt tre gånger inom en fem sekunders spännvidd.
10

Övervaka förändringen oljan snart ljus att säkerställa den blinkar två gånger. Detta indikerar återställningen har accepterats.
11

Vrid tändningsnyckeln till läget OFF och sedan starta motorn.
12

Se förändringen oljan snart ljus inte längre lyser på instrumentpanelen. Om det är, stängde Impala bort och göra om proceduren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132487.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.