Hur man byter olja i en 2005 Tacoma

Byta olja i 2005 Toyota Tacoma är grunden för regelbundet underhåll. Motorn i din bil kan inte köras utan olja, och smutsig olja skadar delar lika snabbt som låg eller obefintlig olja. När du byter olja, se till att byta oljefiltret också. Ett smutsigt filter kommer att kontaminera den nya oljan och att besegra syftet med oljebyte. De flesta bildelar butiker bär oljefilter för din Tacoma liksom olja som behövs för att utföra oljebyte. Saker du behöver
Bil ramper
Wrench in
Oljetråg
Ny motorolja
Oljefilter
ren trasa
Visa fler instruktioner

1

Höj den främre delen av din Tacoma på en uppsättning av bil ramper. Var försiktig körning på ramper. Du kanske vill ha en assistent guidar dig.
2

Avlägsna oljepåfyllningslocket från toppen av motorn. Detta tillåter luft in i systemet för att påskynda tömning av oljan samt att påminna dig om att du inte har fyllt i motorn med ny olja ännu.
3

Placera en olja drain pan under avtappningspluggen på oljetråget. Ta bort avtappningspluggen med en skiftnyckel, var försiktig så att du inte tappar kontakten i oljetråget.
4

Låt oljan helt rinna från motorn, sedan tillbaka avtappningspluggen. Dra i kontakten med en skiftnyckel.
5

Flytta spilloljekärl under oljefiltret och ta bort filtret med en oljefilternyckel. Det finns flera stilar av oljefilternyckel tillgängliga. Placera filtret i oljetråget, uppifrån och ner, för att låta det rinna.
6

Coat oljefiltret packningen med ett tunt lager ny motorolja. Detta kommer att hjälpa den täta när det är installerat på motorn. Lyft filtret upp till fästet på motorn och installera filtret, dra åt den för hand tills det är ordentligt. Vrid filtret ¼-varv utöver tätt.
7

Fyll motorn med ny olja, följer riktlinjerna från tillverkaren. Fyra till fem liter är genomsnittet för de flesta motorer.
8

Avlägsna mätstickan ur oljestickan röret och torka bort all olja med en ren trasa. Sätt tillbaka mätstickan i oljestickan röret, se till att det säten helt, ta sedan bort den och läsa den nivå på oljestickan. Om det är på det hela märket, kan du byta ut oljepåfyllningslocket,. Om inte, tillsätt mer olja tills det står fullt
9

Tillbaka lastbilen utanför bilen ramper, placera den gamla oljan och filtrera i en godkänd behållare och ta dem till en Biltema eller återvinningscentral för att återvinnas.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132486.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.