Hur man byta olja filter på en CRV

Om du behöver byta olja filter på din Honda CR-V, måste du tömma oljan från oljetråget. Oljefiltret är ansvarig för att hålla oljan i din motor fri från skräp eller material som kan skada de interna komponenterna i din motor. Normalt slitage i motorn kommer att producera små metallspån som bärs till filtret med olja, men om filtret är smutsigt och inte ta bort dem från olja, kan de repa cylinderväggarna och lager, vilket orsakar för tidigt bortfall av motorn . Saker du behöver
Bil ramper
Oljetråg
Wrench in
Hylsnyckelsats
Oljefilternyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera en uppsättning av auto ramper framför framdäcken i din CR-V. Försiktigt köra bilen på ramperna. Dra åt parkeringsbromsen och lägg en chock bakom bakhjulet.
2

Öppna huven och leta reda på oljepåfyllningslocket på toppen av motorn. Ta av locket och ställ den åt sidan. Med locket av, kommer oljan rinna ut ur motorn snabbare när avtappningspluggen tas bort. Addera 3

Placera en olja drain pan under oljetråget s avtappningsplugg. Ta bort pluggen med en hylsa och spärrskaft eller box-nyckel, vilket gör att oljan rinna i pannan nedan. När oljan har slutat dränering, installera pluggen och dra åt den med din hylsa och spärrskaft eller box-nyckel.
4

Flytta din spilloljekärl under oljefiltret, som ligger på förarens sida av motorblocket ungefär halvvägs upp på sidan av blocket. Ta ut filtret med ett filter skiftnyckel, se den gamla gummipackning lossnar med filtret. Det finns flera skiftnyckel stilar tillgängliga, så använd det som fungerar bäst för dig.
5

Coat filterpackningen med ren olja och sprida det jämnt med fingret. Du kommer inte att kunna att i förväg fylla detta filter på grund av orienteringen av den till motorn. Snurra filtret på den gängade nippeln på blocket och dra åt filtret för hand tills det är ordentligt.
6

Fyll motorn med olja med tillverkarens specifikationer och tillbaka bilen av ramperna. Alltid kontrollera oljenivån på oljestickan att säkerställa att den är full innan du kör bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132484.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.