Skillnad mellan syntetiska och Regular Oil

Syntetisk och regelbunden olja är båda smörjmedel som används för att skydda rörliga motordelar och rengör motorn. Syntetiska oljor är artificiellt tillverkade av andra föreningar än råolja, medan vanlig olja är tillverkad av råolja. Funktioner

Görs artificiellt, är syntetisk olja jämnare än vanlig olja, utan några föroreningar och en enhetlig kemisk struktur. Regelbunden olja kan ha föroreningar som hämmar dess förmåga att skydda mot värme och friktion.
Funktion

Syntetisk och regelbunden olja fungerar på liknande sätt, som ger skydd mot motorns slitage. Emellertid är syntetiska rekommenderas i hög prestanda och högvarviga motorer. I själva verket, på vissa märken som BMW och Saab, används det från fabriken.
Typer

stora oljebolagen erbjuder både syntetiska och regelbundna oljor i en mängd olika viskositeter för att tjäna olika applikationer. En syntetisk blandning, som har regelbunden olja blandat med syntetisk olja, är ett populärt val för förare av hög körsträcka fordon.
Missuppfattningar

Även syntetisk och vanlig olja skiljer sig i sin konstruktion, de är helt kompatibla med varandra. Kom dock ihåg att en del av det skydd som erbjuds av syntetisk olja minskas, så byta olja tidigare än vanligt.
Potential

Utvecklingen av syntetiska oljor kan småningom låta bilar att fungera utan regelbundna oljebyten. Medan renhet syntetmaterial kommer att tillåta detta, kommer användare av konventionella oljor fortsätter att kräva oljebyten med några tusen miles.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132481.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.