Hur vill växla från syntetisk olja till konventionell

Löpning bra ren olja i din bil är avgörande för bilens prestanda. Oil hjälper till att smörja motorns inre delar för att hålla dem från att värma upp och nöta. Även syntetisk olja kan tillåta dig att gå lite längre mellan oljebyten, kan priset vara något oöverkomliga, vid generellt dubbelt så stor som konventionell olja. Om du bestämmer dig för att gå tillbaka till att köra konventionell olja, processen för att byta från syntet till konventionell är relativt enkel. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
dräneringskärlet
Funnel
Oljefilternyckel
Oljefilter
konventionell olja
Visa fler instruktioner

1

Sätt din drain pan under bilens oljetråg så att när du drar oljepluggen, kommer oljan rinna i pannan, inte på marken.
2

bort oljepluggen med en spärr och en socket. Storleken beror på bilen, men vanligtvis körs från en 1/2 tum till 9/16 tums hylsa.
3

Ta av oljelocket på motorn, sätt en tratt, och dumpa 1 qt. av ren olja genom systemet. Detta steg är inte en nödvändighet, men det hjälper till att spola ut ett orenheter i raden.
4

Byt oljepluggen och dra ner med din spärr.
5

Ta bort oljefiltret. Beroende på hur tätt filtret är, kan du ta bort den för hand, om du inte kan använda ett filter skiftnyckel, som du kan köpa på någon bil butik. Du kanske vill sätta dräneringstråget under filtret för att fånga upp eventuellt ytterligare olja som kommer ut ur filtret under avlägsnandet.
6

Sätt på din nya filtret och dra åt den.

7

Häll den mängd olja som krävs för din bil i tratten in i oljan införingshål i motorn. Du hittar kapaciteten för just din bil i instruktionsboken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132479.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.