Hur du ändrar en Avalon oljefilter

The Avalon är Toyotas top of-the-line sedanmodell som har varit i produktion sedan 1995. The Avalon levereras som standard med många objekt som är tillval på andra bilar, såsom luftkonditionering, elektriska fönsterhissar och regn-sensing vindrutetorkare. Vissa underhåll i Avalon skiljer sig från andra bilar, också. De flesta fordon använder en spin-on oljefilter montering, där Avalon använder en kassett-typ oljefilter. Den oljefilterhuset måste tömmas innan filterpatronen kan tas bort och ersättas med ett nytt filter. Saker du behöver
oljefilter
Bil ramper (2) eller pallbockar
dräneringskärlet
3/8-tums Hylsnyckelsats
12-tums avsnitt av trädgårdsslang
Filter skiftnyckel
Rag
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Köp ett filterbyte olja för din Avalon på en Biltema eller hos din Toyota-återförsäljare. Var medveten om att filtret ska komma med två nya O-ringar och en plastslang adapter för att underlätta avtappning olja från filterhuset.
2

Kör din Avalon på en uppsättning av bil ramper. Placera bilen i parken och dra åt parkeringsbromsen. Låt motorn svalna om bilen körts mer än några miles i den sista timmen. Placera ett uppsamlingskärl under oljefilterhuset ligger nära framsidan av oljetråget. Ta bort filterhuset locket med en 3/8-tums hylsnyckel i moturs riktning och ställ den åt sidan.
3

Skjut en 12-tums avsnitt av en gammal trädgårdsslang på lång änden av plastslangen adaptern som medföljde ditt nya oljefiltret. Skjut in den andra änden av adaptern på kopplingen exponeras efter filterhusets lock avlägsnades. Kontrollera att kopplingen snäpper på plats. Placera den andra änden av trädgårdsslang i dräneringstråget och låt oljan i filterhuset att dränera fullständigt. Ta bort adaptern genom att vrida den ur filterhuset montering.
4

bort filterhuset med ett filter skiftnyckel bifogas en 3/8-tums hylsnyckel vände i moturs riktning. Sänk filterhuset. Dra gamla papper filterelement ur huset.
5

Rengör filterhuset med en trasa och sätt dit ett nytt inslag i huset tills det sitter på plats. Ta bort O-ringen tätar på filterhuset med fingrarna och placera de nya O-ringarna som medföljde filtret tillbaka till sin plats.
6

Sätt filterhuset tillbaka in i håligheten vid framsidan av oljetråget och dra åt den med ett filter skiftnyckel i medurs riktning. Byt filterhuset locket genom att dra det på plats med en 3/8-tums hylsnyckel vände i medurs riktning.
7

Öppna huven och ta bort oljepåfyllningslocket. Lägg den typ av olja som rekommenderas i din instruktionsbok till dess att hela märket nås på motorn oljestickan. Stäng huven. Starta motorn och tillbaka bilen bort av bil ramper.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132478.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.