Hur du ändrar en Plymouth Breeze oljefilter

Byte av oljefilter på en Plymouth Breeze är ett stort projekt för hem mekaniker, det kan spara dig pengar samtidigt som din bil. Sedan byta filtret måste tömma oljan från motorn, skulle det vara en bra tid för att slutföra ett oljebyte också. Oljefiltret på Breeze är lätt att nå från under bilen, men du kommer att behöva jack det upp från marken tillräckligt hög för dig att arbeta bekvämt under fordonet. Använd bil ramper eller pallbockar för att slutföra projektet på ett säkert sätt. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
Hylsnyckelsats
Oljefilternyckel
Ny olja
Visa fler instruktioner

1

Höj den främre delen av bilen med en domkraft. Stöd bilen på en uppsättning pallbockar så att den inte kan röra sig eller falla när du arbetar under bilen.
2

Placera en Oljetråg under oljeavtappningsskruven. Ta bort pluggen med en hylsa och spärrskaft. Låt oljan rinna i pannan, sedan tillbaka avtappningspluggen och säkra den fram är tight. med hylsa och spärrskaft
3

Leta oljefiltret på Breeze,. den är på botten av motorn under fronten på bilen, nära den främre tvärbalk. Den crossover rör för motorns avgaser kör höger bredvid det, så var försiktig när du öppnar filtret om avgaserna är varma.
4

Skjut Oljetråg under oljefiltret sedan ta bort filtret med hjälp av en oljefilternyckel. Det finns olika stilar av filter skiftnycklar tillgängliga men de som grepp i botten av filtret och vänds med en spärr fungerar bäst för det här jobbet.
5

Kontrollera att det gamla filtret packningen lossnade med filtrera och inte fortfarande fast på motorblocket. Om det är, dra bort och kassera den.
6

Coat packningen på det nya oljefiltret med en tunn film av ren olja, sprider den jämnt runt packningen med fingret. Fyll det nya filtret med ren olja och placera den tillbaka på motorn. Vrid den medurs, dra åt den med handen tills det är ordentligt.
7

Fyll motorolja till den kapacitet som tillverkaren rekommenderar. Kontrollera oljenivån på mätstickan för att kontrollera att det är fullt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132475.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.