Hur konvertera från olja till syntetisk motorolja

En motor oljeförsörjning är dess livsnerv, och ser till att de interna ständigt smörjs när motorn är igång. Syntetisk olja har blivit allt populärare på senare år som ett överlägset alternativ till vanliga icke-syntetisk olja. Trots vissa föråldrade begrepp, kan syntetisk olja och regelbunden olja blandas utan problem, så att byta till full syntetisk olja är helt enkelt en fråga om att dränera din gamla olja och ersätta den med syntet. Saker du behöver
Ordet jack
hylsa och spärrskaft, eller öppen nyckel
Oljetråg eller annan behållare
Nytt oljefilter
Rag
Momentnyckel
Synthetic Motor olja
Funnel
Visa fler instruktioner
1 p Om fordonet har nyligen kört, låt den svalna. Om det inte har körts, köra omkring i ungefär fem minuter. Det är lättare att byta olja när oljan är något varm i motsats till när det är kallt.
2

Höj bilen med en domkraft och placera den på pallbockar eller använd en hiss för att höja den up. Addera 3

underifrån bilen, skruva ur avtappningspluggen för oljetråget med en hylsa och spärrskaft eller en öppen nyckel. Var beredd med en olje behållare som oljan kommer att komma ut snabbt i en tung ström. Alternativt kan du använda en enhet oljeutvinning att dra oljan ur motorn från motorrummet.
4

Ta bort alla motorns olja och skruva av oljefiltret. Detta kommer att variera beroende på ditt fordon. Vissa bilar använder en skruv på oljefiltret som måste tas bort med en oljefilternyckel, medan vissa använder en oljefilterpatronen som ligger inne i ett hus. Rådfråga din verkstad eller bruksanvisning för specifika instruktioner.
5

Efter att oljefiltret, torka upp överflödig olja som spilldes. Montera ett nytt oljefilter, fylla den med olja enligt manualen.
6

Skruva oljepluggen pan rinna tillbaka i oljetråget. Se till att installera en ny krossa bricka eller eventuella packningar när du installerar avtappningspluggen och använda en momentnyckel för att dra den till rätt specifikation.
7

Öppna oljelocket och placera en tratt i hålet för oljan. Häll lämpligt antal liter olja i motorn. Använd lämplig vikt av olja som rekommenderas för just din motor. Låt oljan stå några minuter och kontrollera sedan oljestickan att se till att det är på rätt nivå.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132473.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.