Syftet med Synthetic Oil

Motorolja, antingen syntetiska eller petroleum-baserade, är ett viktigt del i driften av din bil, lastbil eller SUV. Motorolja smörjer din motor för att förhindra skador från friktion som orsakas av rörliga delar och skydda den från rost och korrosion. Motorolja hjälper också sprida värmen från rörliga delar i motorn. Petroleumbaserat Vs. Syntetisk

Petroleumbaserat motorolja försämrar från värmen och trycket inuti motorn, ändra dess kemiska sammansättning. Det oxiderar och lämnar slam (skadliga rester) inuti motorn. Syntetisk motorolja värmetåligt bättre, överskrider gränserna för petroleumbaserade motoroljor, och eventuellt öka livslängden på din motor.
Fördelar med syntetisk olja

Syntetisk olja är utformad för att tåla höga temperaturer, så att de kemiska komponenterna inte bryts ner. Syntetisk olja är också hållbart i extrem kyla, så att när du startar bilen oljan rinner snabbt i hela motorn. Petroleumbaserad motorolja tjocknar i kalla temperaturer så det inte kan flyta snabbt hela motorn.
Överväganden

Syntetisk olja är dyr, nästan fyra gånger så mycket som petroleumbaserad motorolja. En petroleumbaserad oljebyte som kostar $ 20 kan vara nästan $ 80 för syntetisk olja. Men eftersom syntetisk olja är mer hållbart, är oljebyten behövs inte så ofta, vilket kompenserar kostnaden. Petroleumbaserad olja behöver bytas ungefär var 3.500 till 7.500 miles, men syntetiska oljor kan erbjuda dubbla livslängden.
Synthetic Oil Blend


Trots skillnaderna mellan petroleumbaserad motorolja och syntetisk motorolja, kan de blandas för att skapa vad som kallas en syntetisk-blandningsolja. Syntetisk-blend olja innehåller oftast en kvot på 70 procent petroleumbaserad olja till 30 procent syntetisk olja. Syntetisk-blandningsolja erbjuder många av fördelarna med helsyntetisk olja, men är inte så dyra. Addera Expert Insight

syntetisk olja överträffar petroleumbaserad olja, du kanske inte använder din bil i förhållanden (dvs., extrema temperaturer, tävla, bogsering av tunga laster) som kräver den extra kostnaden och skydd av syntetisk motorolja. Kolla din instruktionsbok för att se vilken typ av motorolja rekommenderas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132471.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.