Hur ofta ska en Toyota Tundra olja bytas?

Toyota Motor Corporation rekommenderar byte av motorolja och filter varje 5000 miles eller fyra månader för din Tundra modell. Detta är en av de viktigaste underhåll som du kan göra för ditt fordon för att öka livslängd motorservice. Använd olja blir förorenad med metallpartiklar, smuts, fukt och andra föroreningar som täpper filtret och accelererar inre delar bär inuti motorn om den inte avlägsnas på en regelbunden basis. Men andra faktorer påverkar underhållsplanen rekommenderas av biltillverkaren. Hård körning

hård körning kommer att öka antalet gånger du ska byta motorolja och filter under året eftersom det tillåter föroreningar ansamlas snabbare i oljefiltret och oljan. Om du ofta kör under ett eller flera av dessa villkor, kontrollera och byta oljan tidigare än intervallet rekommenderas: tomgång motorn under långa perioder, konstant korta resor på mindre än fem miles inom minusgrader, kör ofta på smuts, lera eller salt -täckta vägar, eller rutinmässigt släpvagnskörning Oljefiltret för din Toyota Tundra är utformad för att ta bort små kol, rost, smuts, metall och andra
Funktion

. partiklar från motoroljan. När oljan pumpas från oljetråget, går det genom en serie små hål runt filtrets bas. Ett papper inslag runt mitten av filterhuset block små partiklar och skräp i oljan. Oljan är sedan fri att strömma till mitten av filtret och in i motorn.
Betydelse
p Om små metall, kol, smuts och andra föroreningar i oljan inte togs bort, skulle de börja snart att skrapa metalldelar som oljan färdas genom mycket smala passager mellan rörliga motordelar. Detta påskyndar delar "slitage, och snart din motor kommer att lämna ett spår av rök var du kör.
Funktioner

Inte alla förare är medvetna om vikten av att förändra olja och filter vid rekommenderade intervall. Av denna anledning har oljefilter tillverkare utrustad sina andelar med en bypass-ventil som gör att oljan kan rinna med en ökning i tryck som filtret blir igensatt med skräp och partiklar. Detta håller motorn från självförstörande tills oljan och filtret byts.
Typer

Oljefilter klassificeras som spin-on eller typer patron. Den spin-on är den vanligaste typen av filter som används på bensinmotorer. När ersätts, är filtret helt enkelt skruvas loss från sin sockel i motorn, och ett nytt filter skruvas på plats. Patronfilter är vanligare i tunga och dieselmotorer. Med denna typ, kan filterhuset tas bort bildar motorn och filterelementet ut mot en ny en, sedan installeras tillbaka i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132469.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.