Hur Jämför Filter Auto Oil

Syftet med ett oljefilter är att hålla smuts och skräp ur bilens motor. Oljefilter är tillverkade av olika element och och erbjuder varierande grad av effektivitet och kostnad. Att jämföra oljefilter, måste du förstå vilken typ av filterelement som används (papper, celluliter eller syntetiska), typen av ändlock som används (stämplat stål eller papp), i mikron filter effektivitet och betyg kontra singel och multi-pass tester. Kombinera resultaten i ett kalkylblad och göra din jämförelse. Instruktioner priser Jämför Oljefilter
1

forskning vilka typer av olja filterelement. Oljefilter med papper element och kartong gavlar anses vara låg kvalitet. Pappersfilter filtrera huvudsakligen ner till 40 mikrometer. Avancerade olja filterelement kan göras från papper, glasfiber och cellulosa eller en kombination av element och är i allmänhet effektiva ner till 15 mikron eller mindre. Avancerade filter kan också skryta med mer yta på sina filterelement så de har mer kapacitet att fånga och hålla skräp i oljan.
2

Gör en lista på de olje-filter som rekommenderas av din bil tillverkare. Du kan få den här informationen från bilhandlare. Du bör också få en lista på alla de filter som är kompatibla med de rekommenderade filter.
3

Rådgör ett oljefilter cross reference guide, såsom en ligger på Docstoc. Markera de oljefilter som liknar de som rekommenderas av tillverkaren själv. Oljefilter korsreferens guider finns på de flesta oljefilter tillverkarnas webbplatser. Till exempel kommer en korsreferens guide berätta att en Fram CH3970 Extra Guard Passenger Car Cartridge oljefilter liknar en Syn-Lube Hard Driver Filter.
4

Jämför oljefilter nätet. Använd oljefiltret tillverkarens produkt webbplats och (om det anges) Notera typ av filterelement, gaveln materialet, i micron filtrering samt enpassage testa effektivitet och multi-pass testa effektivitet.
5

Skapa ett kalkylblad. Sätt in de olika oljefilter egenskaper över toppen av spreadsheet.Type filternamnet ned den vänstra kolumnen. Detta format gör det lättare att jämföra uppgifterna.
6

Utvärdera din favorit oljefilter mot recensioner oljefilter utförs av Milwaukee School of Engineering Russ W. Knize för ytterligare information.

7

Lägg till en kolumn av priserna för varje oljefiltret för att avgöra vilka oljefilter erbjuder det bästa värdet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132463.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.