Hur byta olja på en 2003 Nissan Frontier

Byta olja i 2003 Nissan Frontier är viktigt att förlänga motorns livslängd. Oljan är den viktigaste delen av smörjning processen. Oljan smörjer alla rörliga delar inuti motorn. Oljan obligationer på metalldelarna för att förhindra värme friktion. När oljan bryts ner, kommer det inte att kunna tillräckligt skydda de rörliga delarna som det ska. Detta är vad som orsakar slitage på motorn. Byta olja varje 3000 miles på 2003 Nissan Frontier kommer att hålla motorn skyddas och det kommer också att göra att motorn håller längre. Du kan byta olja själv på 2003 Nissan Frontier i ungefär en timme eller så. Saker du behöver
Ratchet
9/16 Socket
5/8 Socket
Oljefilternyckel
Olja fånga pan
Funnel
5W-30 motorolja

Visa fler instruktioner
1

kör lastbilen runt och få upp motorn till normal arbetstemperatur. Detta kommer att värma upp oljan. Het olja är tunn olja. Tunn olja kommer ut snabbare och mer olja kommer ut ur motorn när den är tunn.
2

Parkera trucken på ett jämnt underlag. Skruva av oljelocket från motorn. Oljan locket kommer att vara på oljan röret går in i den vänstra ventilkåpan.
3

Leta oljepluggen på högra sidan av oljetråget. Ta Ratchet och 9/16 eller 5/8 uttag (beroende på motorstorlek) och lossa avtappningspluggen genom att vrida kontakten moturs. Sätt olja fånga pan under avtappningspluggen och avsluta ta bort oljepluggen pan drain.
4

Låt oljan rinner oljan catch pannan tills all olja har avslutat dränering från motorn. Sätt tillbaka avtappningspluggen och dra åt pluggen genom att vrida kontakten medurs. Korrekt åtdragningsmoment på 2003 Nissan Frontier är 22-29 ft-lbs. Om du inte har en momentnyckel, sedan bara dra åt avtappningspluggen så hårt du kan utan att ta bort pluggen.
5

Flytta pannan oljan fångsten under oljefiltret. Oljefiltret är placerad på vänster sida av motorn i fronten. Oljefiltret är lättare att komma åt underifrån. Försök att ta bort filtret med händerna. Om filtret är att tight, sätta oljefilternyckel på filtret och vrid den moturs för att lossa och ta bort oljefiltret. Placera den gamla oljefiltret i fångsten pan. Torka oljan bort av stänkskyddet direkt under oljefiltret.
6

Dab lite av använd motorolja på gummitätningen på det nya oljefiltret. Skruva det nya oljefiltret på att gängorna genom att vrida filtret medurs med händerna tills filtret stramar ner. Sedan lägga en trasa på filtret och dra åt filtret ytterligare 2/3 av en sväng till ordentligt dra åt oljefiltret.
7

Sätt tratten i oljan påfyllningsröret på motorn. Lägg 3.6 liter 5W-30 motorolja som rekommenderas av tillverkaren. Ta sedan bort tratten och sätta oljan tillbaka locket på olje påfyllningsröret.
8

Dra runt motorn och låt den gå i ca 30-45 sekunder. Detta kommer att tillåta oljan att gå igenom systemet och fyller upp oljefiltret. Stäng av motorn och inspektera oljepluggen och oljefiltret för läckor.
9

Kontrollera igen motoroljan. Oljenivån ska ligga på "H" sida av mätstickan. Den "H" står för "Hög" Om oljenivån är på eller väldigt nära "H" på oljestickan, då motoroljan är full. Den andra änden av mätstickan oljenivån har en "L" för låg. Om oljan är på eller nära "L," du kommer att behöva lägga mer olja. Den 2003 Nissan Frontier efterlyser 3.6 liter med filtret så det bör läsa som full.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132462.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.