Hur du ändrar ett oljefilter på en 2005 Mazda Protege

Oljefiltret på 2005 Mazda Protege förhindrar sediment och metallspån från att komma in i motorn. När motorn är i gång oljan dras från oljetråget in i oljefiltret, där filtreringsprocessen äger rum. Den filtrerade oljan går sedan in i motorn och smörjer de rörliga delarna. Ett igensatt oljefilter kommer inte välja oljan effektivt, så att sediment och metallspån för att gå in i motorn. Detta kan orsaka betydande skador på bilens motor. Du bör byta oljefilter varje gång du byter olja. Saker du behöver
Jack
Jack står
Handskar
Oljefilternyckel
Oil fånga pan
Nytt oljefilter
Visa fler instruktioner

1

Jack frontof upp bilen och placera pallbockar under ramen på bilen. Det betecknas spåren bakom framdäcken för pallbockar att sitta. Låt bilen ner på domkraften. Se till att bilen sitter säkert på pallbockar innan du hämtar i bilen.
2

Klättra under bilen och leta reda på oljefiltret. Oljefiltret sitter på baksidan av motorn direkt ovanför oljetråget. Sätt dina handskar på och försöka lossa oljefiltret med händerna
3

. Vrid oljefiltret moturs. Om filtret är för hårt för att ta bort med händerna, använd ett oljefilter borttagning skiftnyckel konstruerad för att filterstorlek. Placera filtret skiftnyckel på oljefiltret och vrid den moturs för att lossa den.
4

Placera oljan fånga pannan på marken under den del av oljefiltret. Avsluta tar bort oljefiltret från motorn. Se till att gamla oljefiltret packning lossnar med oljefiltret.
5

Torka oljefilterhuset område med en ren trasa så det nya filtret kommer sätet ordentligt.
6 < p> Sätt lite olja runt gummitätningen att ge oljan montör en stramare tätning på framsidan av oljefilterhuset.
7

Skruva på det nya filtret på gängorna med handen tills gummitätningen ligger tätt mot fasaden av oljefilterhuset. När filtret är tätt mot fasaden, dra åt filtret ytterligare ett halvt varv.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132457.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.