Hur kontrollerar jag Transmission Fluid i min VW New Beetle?

För att kontrollera transmissionsolja i din Volkswagen New Beetle, måste du komma under bilen för att komma åt växellådan höljet. Det är också där du kommer att behöva för att fylla den med extra vätska om det behövs, så det finns ingen påfyllningsröret eller oljestickan i motorrummet. Den exakta metoden för att kontrollera och lägga beror på om din Beetle har en manuell eller automatisk växellåda. Saker du behöver
Jack
Jack står
insexnyckel
stor skruvmejsel
Transmissionsolja
Spruta /sprutflaska
Visa fler instruktioner
manuell växellåda
1

Parkera bilen på en plan yta, ta då den med domkraft och stöd den jämnt på pallbockar. Om bilen inte är jämn, kan du få en felaktig läsning av vätskenivån.
2

Skruva bort pluggen för kontroll /påfyllnings nivå. Denna kontakt är placerad på framsidan av växellådan, medan avtappningspluggen är placerad på baksidan av växellådan och kräver vanligen en 17mm insexnyckel för att ta bort.
3

nå in i öppningen med lillfingret och känna vätskenivån. Det måste vara nära eller vid botten av hålet.
4

Lägg SAE 75W90 syntetisk växellådsolja till växellådan genom påfyllningshålet med hjälp av en spruta eller klämflaska (om växellådan behov vätska) . Lägg vätskan sakta tills den är på rätt nivå, sedan tillbaka pluggen. På en plan yta Addera Automatisk växellåda
5

Parkera bilen och dra åt parkeringsbromsen . Slå på motorn, flytta på växelspaken genom alla växlarna och föra den tillbaka till parken, sedan vänta på instrumentpanelen motor-temperaturmätare för att läsa mellan 95 och 113 grader Fahrenheit.
6

Ta bort nivå-check kontakten från bilens undersida. Pluggen är placerad längs den böjda kanten på växellådshuset. Vätskan är på rätt nivå, om det bara knappt droppar ut. Om ingen vätska kommer ut vid 113 grader, måste du lägga till mer.
7

Kräng av pluggen, som ligger längs sidan av fallet, med hjälp av en stor skruvmejsel, medan nivå- Kontrollera kontakten fortfarande avstängd. Lägg VW automatlåda vätska i små mängder med en spruta tills vätska börjar droppa ut ur nivå hålet.
8

Återmontera pluggarna med nya tätningar. Du kan också behöva byta ut locket på pluggen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132456.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.