Hur man byter en 1991 Buick Century Oil Pan

Till skillnad från andra modeller och år av Buick Century, att försöka ersätta oljetråget på 1991 Buick Century kan lämna dig frustrerad. Den '91-talet använde en design som inkorporerade oljefiltret i själva tråget. Detta gör att ta bort oljetråget en mer engagerade uppgift än de flesta hem mekanik förväntar. När du känner den sekvens för att ta bort pannan, men du kan ersätta det med relativ lätthet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Oljetråg
Bil jack
Paint skrapa
Packning
Oljetråg
Tarp
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Dra ut de två sido bultarna som håller berget sköld på svänghjulskåpan av sändningen, med en socket set. Berget skölden är helt enkelt en bit plåt som skyddar svänghjulskåpan men också delvis täcker oljetråget. Skärmringen bort, och ställ det åt sidan.
2

Skjut ett uppsamlingskärl under oljeavtappningspluggen på sidan av oljetråget. Den oljeavtappningsskruv ser ut som en enkel bult drivs in i passagerarsidan av pannan mot framsidan av motorn. Ta bort pluggen och låt oljan rinna ut. När ingen mer olja kommer ut, sätt i kontakten och flytta tråget så det är under oljefiltret bulten. Oljefiltret bult är märkt "oljefilter" och är beläget på mitten framför oljetråget, på förarsidan.
3

Demontera oljefiltret bulten. Nå upp och ta tag i toppen av filtret och vrid den moturs tills du kan dra den från oljetråget. Håll dräneringstråget i position tills all överflödig olja rinner. Avlägsna tråget från under Buick.
4

Placera en domkraft under oljetråget, och höja jack huvudet tills den är lätt att trycka mot pannan. Detta kommer att förhindra pannan från plötsligt sjunker som du tar bort de bultar i nästa steg.
5

Lossa alla bultarna som håller pannan på plats. Ta bort alla utom de sex bultarna på framsidan av pannan. Sänk domkraften något så att pannan att börja luta bort från botten av Buick. Ta de resterande sex skruvarna genom att lossa en av dem en aning och sedan gå till nästa, tills du har ångrat dem alla. Sänk domkraften och ta bort pannan.
6

Skrapa packningen från monteringsytan, med hjälp av en tunn färg skrapa. Var noga med att inte trycka ut ytan med skrapan.
Byte
7

Lägg en ny packning oljetråg på den nya oljetråget så att hålen i packningen radas upp med hålen i pannan.
8

Håll den nya pannan på plats under Buick. Kontrollera att bulthålen anpassa och höja domkraft nog att sätta lätt tryck på pannan. Håll den i luften, men tryck inte in den på plats med domkraften.
9

Hand-snurra de två främre hörn bultar i pannan på plats. Dra inte dem hela vägen.
10

Skjut pannan plant mot monteringsytan, och hand-snurra resten av bultarna på plats.
11

Seat bultarna helt genom att dra åt dem med en hylsnyckel. Dra inte varje bult hela vägen på en gång. Dra åt varje skruv lite. Gå till bulten på den motsatta sidan av pannan, och dra åt den bara lite (ungefär en fjärdedel-sväng med hylsnyckel). Fortsätt röra och åtdragning av bult att skruva tills alla skruvar är klar. Byt oljefilter och fyll oljan tillbaka till kapacitet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132455.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.