Hur du ändrar en 2000 Chevy Blazer 4,3 oljefilter

Oljefiltret på 2000 Chevy Blazer 4,3-liters motorn är placerad framåt (mot fordonets främre del) i oljetråget. En liten falldörr döljer filtret. General Motors rekommenderar byte av olja och filter (och lubing chassit) var 3000 till 5.000 miles (beroende på användning svårighetsgrad). Det rekommenderas att alltid byta oljefiltret vid oljebyte. Saker du behöver
Två bilar ramper
Skyddsglasögon
Latexhandskar
Drain hink
Hand skiftnyckel uppsättning
Skruvmejsel
Oljefilternyckel
Shop rag (er)
Byte oljefilter
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Kör Blazer långsamt på bil ramper tills framhjulen sitter i de bästa gropar av ramperna .
2

Dra åt parkeringsbromsen och släpp inredningen huvfäste.
3

Öppna huven och ta bort oljepåfyllningslocket.

4

Sätt på skyddsglasögon och latexhandskar, sedan krypa under Blazer med resterande utrustning.
5

Placera drain hink under oljetråget och ta bort avtappningspluggen med en handen skiftnyckel. Låt flera minuter för oljan att rinna innan du byter och dra åt oljepluggen. Torka pluggen för att säkerställa all grus avlägsnas så att den tätar ordentligt.
6

Lokalisera fallucka splash panel framför oljetråget (mot framsidan av Blazer) och vrid integrerad fästskruv moturs ett halvt varv för att avsätta den. Dörren ska falla ner från fronten. Haka av luckan och ta bort den från stänkpanelen.
7

Använd en oljefilternyckel att vända oljefiltret moturs för att lossa den (se till tråget är i linje med filtret nu), då ta bort filtret för hand. Olja kommer att rinna från det vertikala filtret när det blir löst, så var uppmärksam att inte droppa olja på dig själv.
8

Torka oljefiltret flänsen ren med en trasa och se till att det gamla filtret packningen gjorde inte kvar på flänsen. Om så är fallet, dra loss den för hand.
9

Applicera ett tunt lager ren olja på gummipackningen på det nya filtret. Trä filtret för hand och dra åt den för hand. Använd inte oljefilternyckel att dra åt den. När filtret känns "handkraft" vrida det ytterligare en halv tur att två tredjedelar av en sväng.
10

tillbaka luckan och anslut fästskruven. Fyll på motorns vevhus med rätt mängd olja
11

Ta bort alla verktyg från under Blazer och tillbaka Blazer från ramperna. Låt motorn gå i några minuter, sedan stänga av motorn. Låt Blazer sitta i 10 minuter eller så. Kontrollera oljenivån med mätstickan. Fyll på olja vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132451.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.