Oljebyte Instruktioner för en 1996 Ford Taurus GL 3.0L V-6

Byta olja i din 1996 Ford Taurus är viktigt att bibehålla den 3,0-liters motor. Tillsammans med olja, byta oljefilter. Om du inte byter filtret, smuts och partiklar från filtret kommer att finna sin väg in i den nya oljan, vilket gör det inget bättre än oljan du bort. Ny olja och oljefilter är tillgängliga från Ford-återförsäljare eller auto delar butik. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
Wrench in
Oljefilternyckel
ren trasa
Visa fler instruktioner

1

Höj framsidan av din Taurus med en domkraft och stödja bilen på en uppsättning pallbockar. Placera ett spilloljekärl under avtappningspluggen i oljetråget.
2

Avlägsna avtappningspluggen från oljetråget med en skiftnyckel, låta oljan rinna helt från motorn. Byt avtappningspluggen och dra åt den med din nyckel.
3

Flytta spilloljekärl under oljefiltret och ta bort filtret från motorn med hjälp av en oljefilternyckel. Placera filtret top-down i Oljetråg att låta oljan rinna.
4

Coat gummipackningen på det nya oljefiltret med ett tunt lager ny olja för att hjälpa den att täta. Fyll filtret med ny olja och installera det på motorns montering. Vrid filtret medurs för att dra åt den. Använd inte en skiftnyckel, filtret bör endast handkraft
5

Höj framsidan av Ford med domkraften och ta bort domkraften från under bilen.. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften.
6

Öppna huven på Taurus, och ta bort påfyllningslocket från ventilkåpan. Det är tydligt markerad och lätt att hitta. Sätt ett rent filter i påfyllningshålet, och fyll motorn med ny olja till den kapacitet som anges av tillverkaren.
7

Dra ut oljestickan ur sitt rör och torka av den med en ren trasa, sedan Sätt tillbaka den i röret. Dra ut den igen och kontrollera behandlingen den att se till att motorn är full av olja. Byt ut oljestickan, sitta det helt i röret.
8

tillbaka oljepåfyllningslocket på ventilkåpan, och stäng huven på din Taurus. Kassera oljan ordentligt. De flesta bildelar butiker har kostnadsfri återvinning program om du tar dem den använda oljan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132450.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.