Hur du ändrar Transmission Fluid i en 2005 Focus

Vätskan i din Ford Focus automatisk växellåda måste bytas var 30.000 miles eller 30 månader, beroende på vilket som inträffar först. Liksom byte av motorolja, omfattar detta ändra filtret tillsammans med vätskan. När det är dags, bör du byta vätskan omedelbart efter körning eftersom varmare vätska kommer att rinna lättare och ta sediment och föroreningar med det. Observera dock att vätskan kommer att vara extremt varma. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Handskar
Wrench
Plastskrapa
Lösningsmedel
Tryckluft
filter Transmissionsolja med tätning
tätningsmedel
Mercon V automatisk transmissionsolja
Funnel
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla vätskan
1

Lyft bilen och stödja den på jack står. Placera ett uppsamlingskärl som rymmer minst sex liter undertill transmissionen.
2

Ta bort alla bultar för transmissionsolja pannan med en skiftnyckel, med undantag för de tre skruvarna på förarsidan av pannan . Lossa skruvarna två varv moturs varje men lämnar dem ansluten Addera 3

Separat pannan från växellådan genom att bryta silikontätning med en plast skrapa,. Försöka undvika stänk av vätskan som du gör detta. Dränera vätska i dräneringstråget sedan bort de tre sista bultarna.
4

Skrapa bort alla spår av silikon packningen från växellådan och pannan med hjälp av plast skrapa. Rengör båda ytorna med lösningsmedel och torka med tryckluft.
5

Koppla den elektriska kontakten för transmissionsolja temperaturgivare. Lossa filtret genom att ta bort dess bultar och kassera packningen.
Lägga Nya Fluid
6

Bifoga en ny tätning till ersättningsvätskan filtret och skruva den på plats, sedan skruva fast filtret för överföring och bifoga den elektriska kontakten.
7

Applicera tätningsmedel på flänsen av vätskan pannan, håll sedan pannan till växellådshuset och säkra bultarna. Dra åt bultarna i ett korsvis mönster till 95 tum-pounds
8

Sänk bilen och vänta på att limmet ska härda,.. Den tid som behövs kommer att anges på tätningsmedlet röret

9

Lägg till ny transmissionsolja genom påfyllningsröret ligger nära batteriet på framsidan av motorn. Använd en tratt och tillsätt lite vätska i taget,. Låt det rinna i pannan och kontrollera nivån med mätstickan
10

Testa överföringen genom att starta bilen och skifta från park till alla andra positioner och sedan tillbaka till parken. Kontrollera vätskenivån medan motorn går på tomgång.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132449.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.