Hur byta olja på en 2006 Chevy Malibu

Den 2006 Chevy Malibu är en medelstor sedan med en V6-motor. Oljetråget på denna modell är placerad på undersidan av motorn i mitten av motorn. Oljetråget Dräneringsproppen är på förarsidan av oljetråget mot baksidan av oljetråget, oljefiltret är på förarsidan intill oljetråget avtappningspluggen. Oljefiltret ser ut som en liten metall kopp som har skruvats in i botten av motorn. Oljefiltret måste bytas tillsammans med motorolja varje gång oljebyte. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Ratchet set
Oljefilterverktyg
Ny motorolja
Nytt oljefilter
Show Fler Instruktioner
1

Öppna 2006 Malibu huva och ta bort locket från oljan pour ventilen. Locket står "OIL" på toppen av locket i gult skrift. Placera locket på kanten av motorrummet där du inte kommer att förlora det, eller om det inte kommer att falla in i motorrummet.
2

Lyft den främre vänstra sidan av Malibu: s ram med golvet jack och vila den främre vänstra sidan av ramen på stödbenet. Skjut under motorn föra tråget med dig. Leta avtappningspluggen på förarsidan av oljetråget och ställning dräneringstråget under avtappningspluggen.
3

Ta bort avtappningspluggen från botten av Malibu s oljetråget, med hjälp av spärrfunktion set. Låt all motorolja rinna helt från motorns oljetråg i ca 5 minuter. Byt oljetråget avtappningsplugg till oljetråget när motoroljan har runnit.
4

Ta bort oljefiltret med oljefilter verktyget. Placera ringen på slutet av oljefiltret verktyget runt oljefiltret, dra i handtaget så att ringen stramar runt oljefiltret och vrid oljefiltret från botten av motorn. Fyll det nya oljefiltret med ny motorolja, gnugga olja runt gummitätningen på toppen av oljefiltret och skruva det nya oljefiltret i botten av motorn.
5

bort oljan dräneringskärlet ut från under motorn. Använda jacket, höja den främre vänstra sidan av Malibu: s ram och ta bort stödbenet. Sänk främre vänstra sidan av Malibu: s ram tillbaka till marken.
6

in oljan tratt i oljan Häll ventilen på motorn. Om du kör i kallt väder, tillsätt 4-1/2 liter 5W30 motorolja i motorn. Om du kör i varmt väder, tillsätt 4-1/2 liter 10W40 motorolja. Byt olja pour ventilens lock, starta motorn och låt motorn gå i 5 minuter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132445.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.