Vad gör Hög körsträcka Motor Oil skiljer sig från vanliga Motor Oil?

Dussintals olika formuleringar motorolja finns tillgängliga på marknaden idag, och var och hävdar att det är ett bättre värde än de andra. På ett sätt är de alla rätt. Modern motorolja är väldigt annorlunda från de smörjmedel av gamla, nya formuleringar startar från mer raffinerade basoljor och innehåller ett antal avancerade tillsatser för att öka prestanda, körsträcka och motorns livslängd. Problem

Motorer skjul ständigt mikroskopiskt tunna skikt av metall från sina lager och gummi från deras interna tätningar. Det enda sättet att bromsa detta slitage är att införa ett gränsskikt av smörjmedel mellan komponenterna, men även de bästa smörjmedel kan inte sluta bära helt. Eftersom motorns komponenter slits ut, spelen mellan dem ökar och kan ge lite olja för att glida förbi och fly motorn eller bränna inne sina cylindrar. Addera Bas Stock

De flesta high-miltal motoroljor är typ av en halvvägs mellan en syntetisk blandning och en konventionell olja. Realistiskt, alla syntetiska blandningar använder en kombination av konventionell (mineral) olja, maskin-grade mineralolja och rent syntetiskt smörjmedel (definierad som ett smörjmedel som produceras i ett labb, i motsats till en raffinerad ur petroleum). Hög körsträcka oljor använder generellt lite mindre ren syntetisk olja - som kostar ca $ 400 per liter i sin rena form - och lite mindre konventionell olja än en syntetisk blandning. Med volym, hög körsträcka olja främst hög kvalitet mineralolja.
Balsam

Hög körsträcka motorolja innehåller flera olika typer av tillsatser för att förhindra läckage och förlänger motorns livslängd. Dess primära tillsatsen är en "sigill conditioner" att inte bara suger in i motorns ventiltätningar och smörjer dem, men faktiskt orsakar tätningarna att expandera. Efter expansion ventiltätningarna trycker tätt mot ventilspindlar, vilket bidrar till att minska mängden olja som kommer in i cylindrarna.
Motor Restorers

Några high-körsträcka oljor innehålla en pulveriserade föreningen kallas CSL, som står för koppar-silver-bly. När införs i en varm motor, smälter CSL pulver och tjänar till att fylla i de små gropar i cylinderväggarna, kolvringar och ventilskaft. Dessa små gropar att olja in i förbränningsrummet och heta gaser motor att lämna det, och kan bidra till snabbare motorslitage genom nötning bort innan de lägre liggande delarna av cylinderväggen och kolvringar.

Överväganden

Motorer som kräver höga olje körsträcka motor är oftast de som redan uppvisar tecken på slitage, såsom överskjutande oljeförbrukning, oljerök (blå rök från avgasröret), motor blow-by (heta avgaser som kommer från ventilen-cover paus), en förlust av makt och /eller bränsleekonomi. Om din motor har mer än 75.000 miles på det och du har inte varit igång syntetisk olja sedan dag ett, det finns en rimlig chans att det finns betydande internt slitage. Hög körsträcka motorolja kan bidra till att minska sådana slitage-relaterade symtom, så det kan vara värt ett försök om du aldrig har använt det tidigare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132439.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.