Hur du ändrar Transmission Fluid på en 2006 Chevy Trailblazer

Byta transmissionsolja i din 2006 Chevy Trailblazer kommer att förlänga livslängden och prestandan av transmissionen. Transmissionen i Trailblazer använder Dextron VI transmissionsolja finns på Chevy återförsäljare och många bildelar butiker. Om du är osäker på vad vätskan att köpa, kolla med jurist på delar räknaren för hjälp. Använda en transmissionsolja annat än Dextron VI kan skada transmissionen samt tömning någon garanti på transmissionen från Chevy. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
Hylsnyckelsats
Ratchet
Packning skrapa
ren trasa
Funnel
Show Mer Instruktioner
1

Höj framför lastbilen från marken med en domkraft. Placera en uppsättning pallbockar under främre hjulupphängningen för att stödja lastbilen sedan ta bort uttaget för nu.
2

Placera ett brett Oljetråg under sändningen sedan bort fästbultarna från framsidan och sidorna av transmissionen oljetråget. Lossa skruvarna längs baksidan av pannan långt att framsidan av pannan för att hänga ner, låta avloppet transmissionsolja från pannan.
3

bort de bakre skruvarna när alla vätskan har runnit från pannan och sänka pannan ned från transmissionen. Rengör eventuellt skräp eller partiklar av smuts från transmissionen gamla pannan och ta bort den gamla packningen från pannan och monteringsytan på transmissionen med en packning skrapa.
4

Montera en ny packning på monteringsytan överföringen oljetråget och lyfta upp det till botten av transmissionen. Montera bultarna i de fyra hörnen på pannan för att stödja det. Montera de återstående bultarna i överföringen pan och dra åt dem alla jämnt med en hylsa och spärrskaft.
5

Support framsidan av din Trailblazer med en domkraft och ta bort domkraften från under lastbilen. Sänk framsidan av Trailblazer till marken och öppna huven. Leta upp oljestickan för transmissionsolja nära brandväggen på passagerarsidan i motorrummet.
6

bort överföringen oljestickan ur oljestickan /filler tub och sätt en tratt i röret. Fyll växellådan med Dextron VI automatisk transmissionsolja. Börja med 2:58 liter börjar då trucken och låt den gå i parken tills den når normal arbetstemperatur.
7

Sätt in oljestickan i badkaret sedan dra ut oljestickan och kontrollera vätskenivån . Om nivån är inte upp till det avsnitt som lyder "heta", tillsätt mer transmissionsolja, torka av mätstickan med en trasa och sätt tillbaka den i röret och sedan ta bort den för att omtolka den nivån.
8

Fortsätt lägga transmissionsolja tills nivån visar fullt på stickan. Stäng huven och köra lastbilen normalt. Kontrollera igen transmissionsolja nivå inom ett par dagar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132436.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.