Hur du ändrar Transmission Fluid i en 1998 Honda Accord

transmissionsolja förändringsprocess på 1998 Honda Accord är lätt när du vet där allt är. Den transmissionsolja håller de rörliga delarna inne i transmissionen smord och cool. Den transmissionsolja behöver ändras precis som motorolja gör, bara på olika körsträcka mellanrum. Du kan ändra transmissionsolja på 1998 Honda Accord själv på mindre än en timme. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
3/8-tums Ratchet
Fluid fånga pan
Rena trasor
automatisk transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Kör bilen runt för att värma upp transmissionsolja. Ju varmare transmissionsolja är, desto tunnare fluiden kommer att bli. Ju tunnare transmissionsolja är, desto mer vätska kommer ut ur transmissionen.
2

Parkera bilen på en jämn yta och stäng av motorn.
3

Palla upp den främre delen av bilen och placera pallbockar bakom varje framdäcket. Det betecknas slots Bakom varje framdäcken på 1998 Honda Accord för jack står att sitta under. Placera domkraften i det angivna området och sänka bilen på pallbockar. Inspektera för att se till att bilen är säkert och jämnt på pallbockar.
4

Leta avtappningspluggen på passagerarsidan av transmissionen. Bottenpluggen är på nedre högra sidan av transmissionen och den har en 3/8-tums fyrkantigt hål i centrum av pluggen.
5

Sätt den fyrkantiga delen av 3/8 -tums spärr i 3/8-tums fyrkantiga hålet i mitten av avtappningspluggen. Vrid avtappningspluggen motsols för att lossa den. När pluggen lossas, sätta pannan vätskan fångsten under avtappningspluggen och avsluta bort avtappningspluggen från transmissionen. Låt all vätska från transmissionen stöter fångsten pan.
6

Torka pluggen med en ren trasa och sätt i kontakten igen i transmissionen. Dra pluggen tillbaka ner ordentligt med 3/8-tums Ratchet. Dra vätskan fånga pan ut från under bilen.
7

Jack bilen tillbaka upp och ta bort domkraften. Sänk bilen tillbaka till marken och ta bort domkraften.
8

Pop huven och leta överföringen oljestickan på passagerarsidan av motorn. Mätstickan sitter på baksidan av motorn på passagerarsidan. Mätstickan har en röd draghandtag. Ta ut oljestickan ur oljestickan röret.
9

Sätt tratten i oljestickan röret och häll 3 liter transmissionsolja i transmissionen. Ta bort tratten och sätta mätstickan igen
10

Dra runt motorn och låt motorn gå i en minut. Kontrollera sedan nivån transmissionsolja på mätstickan när motorn är igång. Manualen för 1998 Honda Accord efterlyser 2.8 liter, men 3,0 liter transmissionsolja bringar vätskan till märket FULL på mätstickan. När du är nöjd med transmissionsolja nivå sätta mätstickan igen och stänga av motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132433.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.