Hur Byt motorolja i en Acura 3.2 Tl 2003

Acura 3,2 TI 2003 är en medelstor sportbil. Oljan i denna modell är inrymt i oljetråget på undersidan av motorn. På botten av oljetråget är en metall avtappningsplugg som kommer att behöva tas bort för att dränera den gamla motoroljan från oljetråget. På sidan av oljetråget är ett oljefilter. Oljefiltret måste ändras som väl under denna process. Saker du behöver
Jack
stödbenet
dräneringskärlet
Ratchet set
Oljefilterverktyg
Oljefilter
Motorolja
Visa fler instruktioner

1

Lyft vänster sida av Acura från marken med hjälp av en domkraft. Vila den främre vänstra sidan av Acura på en pallbock.
2

Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen på botten av oljetråget. Ta bort avtappningspluggen med spärrfunktion set. Låt motoroljan rinna helt från oljetråget. Byt avtappningspluggen i botten av motorn och dra åt.
3

Anslut oljefiltret verktyget till oljefiltret på sidan av oljetråget. Skruva av oljefiltret från motorn och ta bort den. Fyll det nya oljefiltret med ny motorolja och skruva in den i motorn där det gamla filtret var.
4

Använd domkraften för att ta bort stödbenet och sänk Acura till marken. Öppna huven och ta bort oljan locket från motorn. Häll fyra liter 5W30 motorolja i motorn. Byt olja locket på motorn. Kör motorn för att cirkulera den nya motoroljan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132431.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.