GMC Dieselolja Ändra Instruktioner

Byta olja i en GMC diesel liknar byta olja i en personbil. Den största skillnaden är att diesel tar mer olja och oljefilter är större i storlek än en vanlig oljefilter. De oljebytesintervall i en diesel är mindre frekventa. Byt olja varje 6000 miles för att förhindra nedbrytning av gamla motorolja. Detta tar bara en halvtimme, eftersom allt är lätt att komma åt. Saker du behöver
dräneringskärlet
skiftnyckeln
Oljefilternyckel
Oljefilter
15 qts. 15W-30 motorolja
ren handduk
Visa fler instruktioner
Drain olja, byt ut filtret
1

Leta oljetråget under motorn. Placera ett uppsamlingskärl under oljetråget.
2

Lossa avtappningspluggen med en skiftnyckel. Låt oljan rinna in i din panna. Sedan åt avtappningspluggen.
3

Skruva av oljefiltret sitter precis framför dräneringstråget, med en oljefilternyckel. Se till att du har din tråget under filtret, lite olja kommer att rinna ut runt filtret. Placera filtret med spillolja du samlat. Kassera allt detta är korrekt.
4

Dab ren motorolja runt packningen på det nya oljefiltret. Detta kommer att göra filtret lättare att ta bort under nästa oljebyte. Detta kommer också att bidra till att täta packningen till oljefilterhuset.
5

Häll 1 qt. av olja i oljefiltret. Detta kommer att bidra till att förhindra en torr start.
6

Skruva oljefiltret till oljefilterhuset hand. Inte skiftnyckel-åt, eftersom detta skulle skada gängorna på filtret.
Lägg till ny olja
7

Öppna huven för att komma åt motorrummet. Skruva av oljepåfyllningslocket på vevhuset. Dra ut oljestickan ur röret. Torka av mätstickan med en färsk handduk. Placera den åt sidan.
8

Häll i 12 qts. av 15W-30 motorolja i vevhuset. Kontrollera nivån genom att föra in mätstickan i röret och dra tillbaka ut. Kontrollera nivån mot markeringarna på oljestickan. Häll olja i motorn på 1/2 qt. mellanrum tills nivån indikerar full.
9

Starta trucken och låt den gå i fem minuter. Stäng av trucken ut och kolla oljan efter fem minuter att låta motorn svalna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132430.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.