Hur du ändrar ett oljetråg på en 1995 Ford F150

Den oljetråg i en 1995 Ford F150 är lätt och tar bara en halvtimme att byta ut. Alltid behandla denna uppgift som du skulle ett oljebyte, vilket innebär att du byter ut filtret och oljan när du lägger den nya pannan. Detta kommer att förhindra att få skräp från den gamla oljan tillbaka in i motorn, och kommer att lägga till fler miles till din motor. Saker du behöver
dräneringskärlet
skiftnyckeln
Nytt oljefilter
Oljefilternyckel
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Razor kniv
SPACKEL
Nya oljetråget
Oil pan gasket
6 qt. olja
ren handduk
Visa fler instruktioner
oljan avtappas
1

Leta oljetråget direkt under motorn. Oljetråget kommer att hållas den till botten av motorn med 16 till 18 bultar. Avtappningspluggen i botten av pannan.
2

Lossa avtappningspluggen med en skiftnyckel. Låt all olja rinna in i pannan. Dra åt avtappningspluggen när oljan är genom dränering.
3

Skruva av oljefiltret med en oljefilternyckel. Placera oljefiltret med spillolja. Runt packningen på det nya oljefiltret
4

Rub ny motorolja. Häll 1 qt. olja i till filtret.
5

Skruva filtret till filterhuset med händerna. Inte skiftnyckel-åt eftersom detta kommer att skada gängorna och göra bort av filtret svårt.
Byta Oljetråg
6

Lokalisera alla bultarna som håller oljetråget på plats. Det kommer att finnas 16 till 18 bultar.
7

Lossa alla bultarna med en hylsnyckel. Sänk pannan till marken. Om pannan är envis, knacka på det med en gummiklubba för att lossa tätningen från packningen.
8

Skrapa rent hela packningen materialet runt bottenytan av motorn. Detta kommer att säkerställa en tät förslutning med det nya oljetråget.
9

Placera den nya packningen runt nya oljetråget. Höj oljetråget till motorn och skruva i alla skruvarna. Dra inte åt skruvarna förrän alla är gängade på undersidan av motorn.
10

Dra åt bultarna med en hylsnyckel. Kontrollera att alla skruvar är åtdragna. Addera lägga till den nya motorolja
11

Öppna huven för att komma åt motorrummet. Skruva av oljepåfyllningslocket ovanpå vevhuset. Dra ut oljestickan ur röret. Torka av mätstickan med en färsk handduk.
12

Häll i 5 qt. av olja in i motorns vevhus. Sätt tillbaka mätstickan i till röret och dra den tillbaka ut. Kontrollera oljenivån mot markeringarna på oljestickan. Fyll på 1/2 qt. intervall tills oljestickan visar "Full".
13

Starta trucken och låt den gå i fem minuter. Låt lastbilen att sitta i ytterligare fem minuter så att oljan kan rinna tillbaka till oljetråget.
14

Kontrollera oljenivån igen. Fyll vid behov, men överdosera inte. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132429.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.