Hur du ändrar oljefilter på en 1996 Toyota Corolla

Byte av oljefilter i 1996 Toyota Corolla är en viktig del av bilens underhåll. Bilens oljefilter håller oljan fri från skräp och skyddar dina motorkomponenter. När du byter oljefilter på din bil, bör du också byta motorolja. Toyota rekommenderar att du ändrar din motorolja och filter varje 7500 miles eller mindre. Du kan köpa ett nytt filter och 5W-30 olja vid en bildelar butik. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
Wrench in
Oljefilternyckel
Ren, torr trasa
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på din 1996 Toyota Corolla. Ta av locket från oljan fyllningsområde. Oljepåfyllningslocket markeras med en "OIL" stämpel på toppen av locket.
2

Höj din Corolla med en domkraft och fäst den på en uppsättning pallbockar. Leta oljeavtappningspluggen nära den bakre delen av Corolla s oljetråget. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under oljeavtappningspluggen. Ta bort avtappningspluggen hjälp av en skiftnyckel. Låt oljan rinna helt ur oljetråget.
4

Byt avtappningspluggen. Dra ur kontakten helt med en skiftnyckel. Flytta dräneringstråget under oljefiltret på motorblocket.
5

Leta oljefiltret på undersidan av motorn. Du hittar oljefiltret på 1996 Corolla på förarsidan av bilen, bredvid avgasgrenrör på framsidan av motorblocket.
6

Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel. Placera den upp och ner i oljan tråget. Rengör monteringsytan område med en ren, torr trasa. Gnid ett tunt lager av ren olja runt packningen område i det nya filtret. Installera det nya filtret, dra åt den för hand.
7

Hissa upp bilen med domkraft. Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken. Fyll motorn med 5W-30 olja som rekommenderas av Toyota. Kontrollera nivån olja fyllning på stickan för att vara säker på att du inte över eller under fyller oljetråget. Den 1,6 liters motorn kräver 3,2 liter olja. Den 1,8 liters motorn kräver 3,9 liter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132422.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.